7 Eylül 2011 Çarşamba

Türkiye Kupası grup kuraları çekildi

Spor Toto Türkiye Kupası'nın son şampiyonu olan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, bu sezonda bu unvanını korumak için sahaya çıkacak.. Bu yıl 27. düzenlenecek olan Türkiye Kupası'nda Eleme Grubu kuraları bugün çekildi. Dört grupta, 16 takımın şampiyonluk için mücadele edeceği organizasyonda, Eleme gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar Türkiye Basketbol Federasyon tarafından daha sonra hangi ilde oynanacağı açıklanacak olan Türkiye Kupası Finallerinde oynamaya hak kazanacak.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Eleme Gruplarında, B Grubunda; Mersin BŞB, Olin Edirne ve Tofaşspor ile eşleşti. Sarı-Lacivertli Ekibimiz maçlarını 6-7-8 Ekim 2011 tarihlerinde Erzurum'da, Cemal Gürsel Spor Salonu'nda oynayacak.

Spor Toto Türkiye Kupası Eleme Grupları;

A GRUBU: Banvit, Beşiktaş, Hacettepe Üniversitesi, Trabzonspor
B GRUBU: Fenerbahçe Ülker, Mersin BŞB, Olin Edirne, Tofaş
C GRUBU: Aliağa Petkim, Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka, Türk Telekom
D GRUBU: Antalya BŞB, Bandırma Kırmızı, Erdemir, Galatasaray

Grupla ilgili kısa bir değerlendirme yapacak olursak, grubun açık ara favorisi biziz. Bunun üzerine fazla bir yorum yapmaya gerek yok. Kadro kalitesi, tecrübesi ve taraftar desteğiyle diğer takımlara oranla çok daha üst seviyedeyiz. Bu maçlar bizim için Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı öncesi son hazırlık maçları havasında geçecek. Olin Edirne geçtiğimiz sezon harika bir sezon geçirmişti. Ligde play-offlara kalmış, Türkiye Kupasında da sekizli finallerde mücadele etmişti. Bu sene çok büyük kan kaybettiler. Bir çok önemli ismi takımdan ayrıldı. Bu sezonki göstereceği performansı soru işareti. Mersin Bşb. ise geçtiğimiz sezon son haftalara kadar kümede kalma mücadelesi verdi. Kendileri adına kötü bir sezondu. Bu sene takıma birkaç takviye yaptılar. Eğer yeni gelen oyuncular takıma kısa sürede adapte olursa bu grupta bizden sonra çıkacak ikinci takım Mersin Bşb. olur. Tofaş ise bu grubun en zayıf halkası. Sahada gösterecekleri direnç çok önemli. Eğer sertlik gösteremezlerse averaj takımına dönüşebilirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder