8 Eylül 2011 Perşembe

Meyve veren ağaç taşlanır


A Milli Basketbol Takımımız ile Eurobasket 2011'de başarılı bir performans sergileyen Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın başarılı genç oyuncusu Emir Preldzic'in kendisinin söylediği iddia edilen sözler, ne yazıkki oyuncumuza doğrulatılmadan Türk medyasında da geniş yer bulmuş ve hemen Emir'e yönelik linç girişimlerine başlanmış.

Bu linç girişimleri o kadar abartılmışki; Emir'i Milli Takım kadrosundan çıkartın, Türk pasaportunu iptal edin gibi saçma sapan yorumlar yapmışlar. Bu yorumları yapan kişiler daha düne kadar Emir'in Milli Takım için çok büyük bir artı değer olduğunu ve Milli Takımımızda büyük başarılar yakalayacağını düşünüyorlardı. Bu çok bilmiş insanların sosyal medyayı kullanarak başlattıkları linç girişimleri bana göre Milli Takıma yapılan bir saldırı ve en önemlisi de Milli Forma için sahada ter akıtan bir oyuncuya yapılan infazdır!!

Milli Takımımızın turnuvadaki en iyi oyuncusunu psikolojik yönden yıpratma girişimlerine kendi ülke insanımızında alet olması gerçekten üzüntü verici. Emir’in sahada ortaya koyduğu oyunu, Ay-Yıldızlı forma için akıttığı teri, sırf Slovenya’yı tercih etmediği için Sloven basınının kurguladığı oyunlara alet olarak görmezden gelen insanları ve herşeyi çok iyi bilen(!) Türk Medyasını buradan kınıyorum!!

Bu yalan olduğu her halinden belli olan haberi Sloven medyasından alan ve oyuncumuza doğrulatma gereği bile duymadan "Flaş! Emir Preldzic'ten şok sözler" ve "Preldzic şoke etti; Türkler beni oynamaya zorladı" gibi başlıklar kullanarak servis eden Türk Medyası da kendine yakışanı bir kez daha yaptı. Yine her zaman olduğu gibi, bu haberin Slovenlerin kuyruk acısını hafifletmek için yaptığını düşünmeden en azından gazeteciliğin önemli bir ilkesi olan "araştırmacılık" ilkesine bağlı kalmadan yayınladı.

Şimdi sormak istiyorum;

- Zorla oynatılan bir oyuncu, takımın en iyisi olabilir mi?
- Zorla oynatılan bir oyuncu, sahada bu kadar istekli olabilir mi?
- Zorla oynatılan bir oyuncu, sadece bir kağıt parçası için (pasaport) hayallerini kurduğu, formasını giymek istediği ülkenin Milli Takımını reddedebilir mi?
- Zorla oynatılan bir oyuncu, yukarıdaki fotoğrafta yer aldığı gibi bir, sevinç içine girer mi?

Bu soruların tamamının cevabı: Hayır!!

Bundan sonra Ay-Yıldızlı forma ile Emir’in o potaya soktuğu her top, bazılarının tepesine inen birer balyoz olsun!! Utansınlar.. Tabi onlarda utanma duygusu varsa!!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder