16 Eylül 2011 Cuma

Gençlik ruhu bambaşka!


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız yeni sezon hazırlıkları kapsamında katıldığı, 4. Uluslararası Rixos Cup Basketbol Turnuvası'ndaki ilk maçına dün çıktı. Sarı-Lacivertli Ekibimizde sakatlar ve Milli Takımdan gelen oyunculardan oluşan 8 kişilik eksik kadrosu bu turnuvada yer almıyor. Mirsad, Ukic, Gist, Tomas, Engin sakatlıkları sebebiyle, Emir, Ömer Onan ve Oğuz ise Milli Takım dönüşü henüz takıma dahil olmamaları nedeniyle turnuvada yer almıyor. Genç ağırlıklı bir kadroyla turnuvada mücadele ediyoruz. Bu kadar eksiğe rağmen takımımız sahadan 82-65 gibi ezici bir skorla galip ayrılmasını bildi ve turnuvaya galibiyet ile başladı.

KK Zagreb geçtiğimiz yılın Hırvatistan Ligi şampiyonu.. Son yıllarda Cibona Zagreb'in arkasında kalmış olsada geçmişte çok önemli basketbolcuları Hırvat basketboluna kazandırmış, İsmet Badem'in deyişiyle Hırvat basketbolunun arka bahçesi olan bir takım. Ancak bugün sahaya çıktıkları antrenman formaları bu köklü kulübe yakışmadı. Tamam, bu bir hazırlık turnuvası olabilir ama Zagreb'in bu kadar ciddiyetsiz bir şekilde önemli takımların katıldığı bir turnuvaya çıkmasıda kabul edilemez!!

Neyse, maçı değerlendirmeye geçelim. Maça genel olarak baktığımızda KK Zagreb'ten çok daha üstün oynadık. Oyunu, baştan sona domine etmeyi başardık. Maçın başındaki ilk beş dakikanın ardından ele geçirdiğimiz skor üstünlüğünü maçın sonuna kadar koruduk. Savunmada çok istekliydik. Bugün top kapmada inanılmaz işler yaptık. Hücumda da gayet başarılıydık. Oyuncularımız biraz fazla steps ve top taşıma yapsada genel olarak hücum performansı takımın iyiydi. Sahada genç oyuncuların çokluğundan kaynaklansa gerek çok büyük bir enerji vardı. Savunmada her oyuncu pes etmiyor, hücuma üç oyuncu birden depar atarak çıkıyor, savunmada alınan bir ribaundun ardından rakip pota altına en hızlı şekilde koşma yarışı başlıyor... Genç ve dinamik bir takımın nasıl olması gerektiğini, tecrübeli isimlerle de yoğrulunca tam bir takım oyunu halinde çok iyi gösterdik.

Oyuncu değerlendirmelerine geçecek olursak, ilk önce Gasper Vidmar'dan başlamam lazım. Çok riskli bir sakatlık yaşadı. Geçen sezonun ortasından bu yana hiç oynamadı ama döünüşü muhteşem oldu. Savunmada geçen sezon bıraktığı yerden devam ediyor. Rakibine göz açtırmıyor. Hücumda ise daha skorer bir kimlik kazanmış. Pota altını inanılmaz deliyor. Bu sene Euroleague'de ve Beko Basketbol Ligi'nde vazgeçilmez oyuncumuz olacak.

Kaya Peker.. Kaya geçtiğimiz sezona oranla bu sene daha faydalı olacağının sinyallerini verdi. Yaz tatilini çok iyi geçirmiş. Savunmada Efes'teki yıllarına dönmüş. Çok daha sert ve istekli. Hücumda ise daha bilerek oynuyor. O tuhaf atış şeklini de değiştirmiş. Şimdi potaya çok daha yumuşak bırakıyor topları. Bu sezon gerçek Kaya'ya yakın bir Kaya izleyeceğimizi düşünüyorum.

Curtis Jerrells.. Oyunda kaldığı süre içerisinde oldukça istekliydi. Öncelikle çok süratli bir oyuncu. Topla beraber içeriye çok hızlı drive edebiliyor. Ağır uzunlara karşı pota altından turnikelerde çok başarılı olacaktır. Maçta dış atış fazla denemedi. Sayı atmaktan çok asist yapmayı denedi. Diğer iki maçı izleyip çok daha net ve mantıklı düşünceler edinebiliriz. Henüz tam olarak değerlendirmemiz için erken.

Bojan Bogdanovic.. Takıma çok kısa bir zaman önce dahil oldu. Çok yetenekli bir oyuncu. Maça biraz durgun başladı. Pota altı hücumları tercih etti. Maçın ikinci yarısında o çok sevdiği dış atış bölgesine geçince kalitesini konuşturdu. İnanılmaz yetenekli bir şutör. Eli çok sıcak kendisi ise bir o kadar soğukkanlı. Eli titremeden top kullanıyo. Ardarda attığı üç üçlük ne kadar düzgün bir bileği olduğunun ispatı. Savunmada da çok akıllı bir oyuncu. İkiye tek savunmada aklını kullanıp, çok şahane bir blok yaptı. Savunma yönüde hücumu kadar kuvvetli bir oyuncu. Bu sene takıma büyük katkı vereceği kesin.

Rasid Mahalbasic.. Oyununu çok geliştirmiş. Hücumda çok yüzdeli bir oyun oynadı. Sadece dıştan pota altına girdiği bir pozisyonda ters turnikeyi kaçırdı. Diğer denediği tüm şutlar isabetli oldu. Çok fazla sayı hanesine yazılmadı. Çünkü ya steps yaptı yada top taşıma. Sayı hanesi çok dolu değil ama isabet hanesi gerçekten muazzam. Bence artık kiralanmasına gerek yok. Bu sene kadroyu zorlayacak bir oyuncu. Ligde oynatılırsa çokta faydalı olur. Rotasyonda denenmesi gereken bir isim. Savunmasınıda Spahija gözetiminde daha da geliştirecektir.

Luka Drezga.. Denenmek üzere getirilen genç Hırvat oyuncu. Hücum yönü çok etkili olan Drezga şu ana kadarki hazırlık döneminde en çok göze batan isim oldu. Hücumda çok yönlü özelliği sayesinde kolay sayılar bulabiliyor. Savunması, genç olmasından dolayı oldukça hareketli ve rakibini bunaltan bir savunma. Topa baskıyı çok iyi yapabiliyor. Top kapma konusunda da yaşına rağmen gayet iyi. Bence kesinlikle Mahalbasic'te olduğu gibi Drezga ile de uzun süreli bir kontrat yapılmalı. Ardından oyuncuyu gelişimi için bir başka takıma kiralamalı ve Fenerbahçe Ülker'de ilk beş oynayacak seviyeye gelmesi sağlanmalı. Geleceğinin çok parlak olduğunu düşünüyorum. İnşallah Aydın Hoca ve koç Spahija bu genç yeteneği göz ardı etmezler ve takıma kazandırırlar. Çünkü istatistikleri inanılmaz!!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder