27 Eylül 2011 Salı

Fenerbahçe Ülker Arena, Aralık'ta açılıyor


Ülker-Fenerbahçe ortaklığında yapımı devam eden ve Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın yeni sezonda maçlarını oynayacağı Fenerbahçe Ülker Arena'nın açılma tarihi ertelendi. Yapımına Ataşehir'de devam edilen ve dış cephesinin hemen hemen tamamının bitmiş olmasına rağmen iç kısımdaki hazırlıkların ve salon çevresinin henüz bitirilememesi sebebiyle Sarı-Lacivertli Ekibimiz maçlarını yeni yıla kadar Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynayacak. Ayrıca kulübümüz, sezon içinde salon değişikliği için Euroleague yönetiminden de izin aldı.

Bugüne bu haber damgasını vurdu diyebilirim. Tüm taraftarlarımız planlarını Ataşehir'deki yeni salona göre yapmışken, bugün yapılan bu açıklama biraz şaşırtıcı oldu diyebilirim. Takımımızın 2012 yılı başına kadar yani sezonun ilk döneminin hemen hemen tamamını kapsayan bu süreçte geçtiğimiz sezon büyük başarılar yakaladığımız Sinan Erdem Spor Salonu'nda mücadele edecek olması beni yine de heyecanlandırdı. Bu salonda 2010 Dünya Şampiyonasının ruhunu hala üzerimizde taşıdığımızı düşünüyorum. Yeni salona geçene kadar yine Sinan Erdem'de harika maçlara tanık olacağız. Taraftarlarımız yine salonu hınca hınç dolduracak ve Euroleague'de yine seyirci rekorları kıracak ligde de yavaş yavaş oluşturduğu kemik taraftar portresini arttıracaktır.

Salonun ulaşımıda oldukça elverişli olduğundan yine taraftarlarımız Sinan Erdem'i dolduracaktır. Ama kendi salonumuz olacak olmasından ve Şükrü Saracoğlu Stadı'ndan sonra ikinci mabedimiz olacak olmasından dolayı Ataşehir'in bizde yeri bambaşka olacak. Salon açıldıktan sonra şundan eminimki sadece Euroleague maçlarında değil, ligdeki hemen hemen her maçta taraftarlar salonu en yüksek kapasitede dolduracaktır. Bu nedenle yeni mabedimizi iple çekiyorum.

Şimdi bu durumda, kombine kartlarla ilgili kulüp nasıl bir çalışma yapacak onuda merak ediyorum. Sezonun yarısını Sinan Erdem'de oynadıktan sonra ikinci yarı Fenerbahçe Ülker Arena'ya geçecek olmamız kombine kartların ne şekilde dağıtılacağı konusunda tam bir bilinmezlik yarattı. Umarım kulüpten bu karmaşık durum için en kısa zamanda bir açıklama yapılır.

Bugün ana sponsorumuz Ülker'in sahibi olan Yıldız Holding'ten yeni salon ile ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada yeni salonumuz şöyle tanıtılmış:

"Türkiye'nin en modern kapalı salonu olarak planlanan Fenerbahçe Ülker Sports Arena sadece spora değil eğlence sektörüne de hizmet edecek. Fenerbahçe Ülker'in yeni evi Ülker Sports Arena, 15 bin koltuk kapasitesi, modern teknik alt yapısı, VIP alanları, locaları ve salonu gören restoranıyla dünya starlarının Türkiye'deki gösteri merkezi olacak."

Bu açıklamadan da anlayabildiğiniz gibi yeni mabedimiz, NBA standartlarına sahip Türkiye'nin en modern, Avrupa'nın ise elit salonlarının başlarında yer alacak. Bu biz Fenerbahçeliler için büyük bir gurur ve mutluluk. Bu salonda nice başarılara beraber tanıklık edeceğiz. Salonu sadece maç günleri değil, haftanın diğer günleri günlük yaşantımızda da kullanabilecek o ihtişamını her gün görebileceğiz.

Bu arada Yıldız Holding'ten yapılan açıklamada birde şu müjde verildi: Aralık ayında faaliyete geçecek olan yeni salonumuz için, Avrupa'nın en büyük arena işletmecisi AEG Europe ile Yıldız Holding işbirliğine giriyormuş. Bu haberde gerçekten sevindirici. Üst düzey şirketlerle çalışmak her zaman kulübümüze ve Ülker Grubu'na büyük fayda sağlayacatır. Bu ortaklık ile gelirlerimiz daha da artacaktır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder