29 Eylül 2011 Perşembe

Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı Kayseri'de


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, yeni sezonda lig maçları başlamadan önceki ilk resmi maçına Cumhurbaşkanlığı Kupası Finali'yle çıkıyor. Geçtiğimiz yılın Beko Basketbol Ligi Finalisti iki takımı karşı karşıya getirecek olan Cumhurbaşkanlığı Kupası Final maçının oynanacağı yer, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından açıklandı. Federasyonun yaptığı açıklamaya göre final; 12 Ekim'de Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde oynanacak.

Geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi finalinde karşılaştığımız ezeli rakibimiz Galatasaray ile bu sezona da açılışı yapacağız. Bu final maçı Kayseri'de Galatasaray ile yapacağımız ilk maç değil. Geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası yarı final maçında yine Kayseri'de Galatasaray ile karşılaşmış ve sahadan 77-70 galibiyet ile ayrılarak adımızı finale yazdırmıştık. Finalde de Beşiktaş'ı 81-72 mağlup ederek 2011 Türkiye Kupası Şampiyonluğunu kazanmıştık. Kayseri'de geçen sene yaptığımızı tekrarlayıp bu senede sezona kupa kazanarak başlayabiliriz. Çünkü biz hala Galatasaray'dan çok daha iyi bir kadroya sahibiz.

Sezona bir Galatasaray galibiyeti ile başlamamız ve bunun sonucunda kazanacağımız bir kupa bizi yeni sezon için çok daha fazla motive edilecektir. Final maçına kadar Ukic'in de form tutacağını düşünürsek işimizin biraz daha kolaylaşacağını söyleyebilirim. Yeni transferlerimizde o zaman kadar takımladaha fazla kaynaşma fırsatı bulacaklar. Bogdanovic zaten kendisini takım içindeki arkadaşlarına da ispat etmeyi başardı. Gist, Jerrells ve Hakan'da Finale kadarki zamanda kendilerini hem taraftara hem de takım arkadaşlarına kanıtlayıp form tuttuklarında geçtiğimiz sezonki senaryonun aynısıyla karşılaşır ve yine Galatasaray'a bir kupa şoku yaşatabiliriz.

Cumhurbaşkanlığı Kupası Final Maçı
Fenerbahçe Ülker - Galatasaray
12 Ekim 2011 Çarşamba
Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder