11 Eylül 2011 Pazar

Takımımız, Rixos Cup'a katılacak


Bu sezona, ligde, Türkiye Kupası'nda ve Euroleague'de başarı parolasıyla başlayacak olan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, bu bağlamda yeni sezon hazırlıklarına yüksek tempoda devam ediyor. Yeni sezon hazırlıklarına 22 Ağustos Pazartesi günü başlayan ve bu süre boyunca antrenmanlarını Fenerbahçe Spor Kulübü Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde sürdüren Sarı-Lacivertli oyuncularımız, bu süre içerisinde iki hazırlık maçı yapmıştı.

İlk hazırlık maçında Fenerbahçe Spor Kulübü Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'ndeki salonda Erdemirspor'u ağırlayan Sarı-Lacivertli Ekimiz son periyoduna yaklaşık 15 sayı geride girmesine rağmen son periyottaki sert savunması ve istekli oyunuyla mücadeleden 64-61 galip ayrılmıştı. İkinci hazırlık maçında ise Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda 2. Lig Ekiplerinden Darüşşafaka ile karşılaşan takımımız maç boyunca üstün oyunuyla sahadan 80-52'lik galibiyetle ayrılmıştı.

Hazırlık dönemi çalışmaları devam ederken, takımımızın sezona en iyi şekilde girmesi için oynayacağı hazırlık maçları ve ara turnuvalarda netlik kazanmaya başlıyor. Bu bağlamda da sıradaki ara hazırlık turnuvamız dün netleşti. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Rixos Cup Basketbol Turnuvası'na katılacak. 16-19 Eylül tarihleri arasında Antalya Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek 4. Uluslararası Rixos Cup Uluslararası Basketbol Turnuvası'nda 4 farklı ülkeden 6 takım yarışacak. Turnuvada Euroleague seviyesinde 4 takımda yer alacak.

Turnuvaya Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın yanı sıra, Yunanistan'dan PAOK, Hırvatistan'dan KK Zagrep, Slovenya'dan Union Olimpija, ülkemizden de Türk Telekom ve Antalya BŞB katılacak. Turnuvada takım eşleşmeleri 15 Eylül 2011 Perşembe günü yapılacak kurada belirlenecek. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız ise 16 Eylül Cuma günü Antalya'ya gidecek.

Bizim için iyi bir turnuva olacak. Bu zamana kadar ülke içindeki takımlarla hazırlık maçı yapmıştık. Şimdi Euroleague seviyesindeki 3 takımla maç yapma fırsatımız olacak. Kadromuz her ne kadar eksik olsada sonuçta bu kadroda yer alan oyuncularımızda sezon içerisinde sahada yer alacak. Kadro her ne kadar gerçek kadromuz olmayacak olsada, kadroda yer alan oyuncularımızın kazanma alışkanlığı kazanmaları için önemli bir turnuva olacak. En büyük temennim, başımızdaki sakatlık belasının bu turnuvada yakamızı bırakması ve sakatlık sorunu yaşamadan oyuncularımızın iyi bir turnuva geçirmeleri. Bu turnuva Antalya'daki basketbolseverler içinde büyük bir şans.. Salonun her maç dolu olacağını tahmin ediyorum.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder