26 Eylül 2011 Pazartesi

Two Nations Cup'a Euroleague Hakemleri


1-2 Ekim tarihleri arasında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek olan ve Türk-Yunan dostluğunu daha da pekiştirmeyi hedefleyen Two Nations Cup ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın yanı sıra ülkemizden Anadolu Efes, Yunanistan'dan son Euroleague ve Yunan Ligi Şampiyonu Panathinaikos ile Yunanlıların köklü kulübü Olympiacos Piraeus'un yer alacağı turnuvada "Euroleague Hakemleri" düdük çalacak.

Turkish Airlines Euroleague Hakem Direktörü Costas Rigas, turnuva süresince Two Nations Cup Teknik Komite Başkanlığı’nı yapacakmış. Bu sayede Two Nations Cup Basketbol Turnuvası’nı da Euroleague maçlarında görev yapan üst düzey hakemler yönetecek. Yani iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmek için düzenlenen organizasyona bir destek de Euroleague’den gelmiş oldu. Turnuva süresince maçların hakem atamalarını ise başkanlığını yine Costas Rigas’ın yaptığı Two Nations Cup Teknik Komitesi yapacak.

Bu bizlere şunu gösteriyor: Bu turnuva sadece özel bir hazırlık turnuvasından çok daha büyük bir anlam taşıyor. Avrupa Basketbolu'nun en önemli organizasyonu olan Euroleague'de maç yöneten hakemlerin bu turnuvada düdük çalacak olması, bu turnuvaya ne kadar ciddi bir gözle bakıldığının göstergesi. Turnuvada sadece Türk ve Yunan hakemlerin maç yönetecek olmasına rağmen, organizatörler tarafından Euroleague seviyesindeki hakemlerin tercih edilecek olması bizlerin sadece birer hazırlık maçı değil, birer Euroleague mücadelesi izleyeceğimiz anlamına geliyor. Bu turnuva gerek düzenlenme amacı, gerekse de katılan takımlar bakımından çok özel. Bu turnuvayı yerinde izleme şansınız hala varken bir an önce gidip Biletix'ten biletlerinizi alın derim. Yoksa çok şey kaçıracağınızdan eminim.

Turnuvada görev yapacak hakemlerin listeside şöyle:

Christos Christodoulou (Yunanistan) – Euroleague hakemi
Erşan Kartal (Türkiye) – FIBA hakemi
Murat Biricik (Türkiye) – Euroleague hakemi
Panagiotis Anastopoulos (Yunanistan) – Euroleague hakemi
Rüştü Nuran (Türkiye) – Euroleague hakemi
Spiros Gkonts (Yunanistan) – Euroleague hakemi

Ayrıca bu bilgiyide buradan eklemek istiyorum, Two Nations Cup 2011 Basketbol Turnuvasının Basın Toplantısı 30 Eylül Cuma günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılacak. Basın Toplantısına Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız adına, Baş Antrenörümüz Neven Spahija ve bir oyuncumuz katılacak.

Bu büyük heyecanı salondan takip etmek ve bu Euroleague atmosferine en yakından tanıklık etmek isteyenler içinde turnuvanın Günlük ve Kombine bilet fiyatlarıda şöyle:

Günlük

VIP - 125.00 TL
Saha İçi - 70.00 TL
2. Kategori - 40.00 TL
3. Kategori - 30.00 TL
4. Kategori - 20.00 TL
5. Kategori - 10.00 TL

Kombine

VIP - 205.00 TL
Saha İçi - 110.00 TL
2. Kategori - 70.00 TL
3. Kategori - 50.00 TL
4. Kategori - 30.00 TL
5. Kategori - 20.00 TL

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder