20 Eylül 2011 Salı

Takımımızda gidenler ve dönenler


Bildiğiniz gibi Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız yeni sezon hazırlıklarına Milli Takımlarda bulunan ve sakat olan oyuncularımızdan yoksun olarak başlamıştı. Bu eksiklerimizi kapatmak için alt yapıdan ve koç Spahija tarafından ülkesi Hırvatistan'dan iki tane genç oyuncu getirilmişti. Takım çalışmalarına sadece 3 as (Curtis-Vidmar-Kaya) ve birde benç oyuncusu olan Hakan Demirel ile başlamış geri kalan oyuncuların tamamı genç oyunculardan oluşuyordu. Bu kadro ile İstanbul'da Erdemirspor ve Darüşşafaka ile hazırlık maçları oynanmıştı. Daha sonra ülkesinin Milli Takım Kampinda bulunan ve Hırvatistan'ın Eurobasket'ten elenmesinin ardından takıma yeni transferimiz Bojan Bogdanovic'te katılmış ve as oyuncu sayımız 4'e yükselmişti.

Bogdanovic'in de katılımıyla çalışmalar İstanbul'da devam etmiş ve ardından geçtiğimiz hafta Perşembe günü takım Rixos Cup Hazırlık Turnuvasına katılmak için Antalya'ya gitmişti. Bu turnuvada da genç ağırlıklı bir kadroyla mücadele eden takımımız finale kadar gelmiş ve final maçında da Antalya Bşb.'ye son topu iyi değerlendiremeyerek yenilmişti. Dün takımımız İstanbul'a geldi. Bugün ise Milli Takımımızda Eurobaskette mücadele etmiş ve A Milli Basketbol Takımımızın elenmesinin ardından kısa süreli izin verilmiş olan oyuncularımız takıma katılıyor. Ömer Onan, Emir Preldzic ve Oğuz Savaş yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın kampına bugün katılıyorlar. Ayrıca sakatlıkları nedeniyle Rixos Cup'ta mücadele edemeyen James Gist ve Roko Ukic'te, cuma günü Aleksandr Gomelsky Turnuvası için Rusya'ya gidecek olan takımımızın kadrosunda yer alacak.

Bildiğiniz gibi James Gist'in hafif bir sakatlığı bulunuyordu ve riske edilmemek için Rixos Cup'ta oynatılmamıştı. Başarılı oyun kurucumuz Roko Ukic ise ülkesi Hırvatistan'ın Eurobasket 2011 hazırlık kampında sakatlanmış ve kadrodan çıkartılmıştı. Başarılı oyuncumuzun sakatlığının tamamen geçtiğini öğrendim. Ukic'in sezon başlangıcı yaklaşmışken takıma dönmesi, antrenmanlara ve maçlara çıkacak olması büyük şans. En azından geride kalan zaman içerisinde kondisyon olarak istenilen seviyeye gelecektir. Ukic bu senede bizim en kilit oyuncumuz konumunda olacak.

Hazırlık döneminin başından beri takımımızın kadrosunda bulunan iki Hırvat Oyuncu Poscic ve Luka Drezga ise bugün ülkelerine dönmüş. Drezga için üzüldüm. Gerçekten kendisini çok beğenmiştim. Ligimizde orta sıralarda mücadele eden bir takım için gayet başarılı bir transfer olurdu. Bu arada en flaş haber ise Mahalbasic ile ilgili. Bildiğiniz gibi iki sezon önce uzun vadeli bir kontrat imzalanmış ve her sezon daha fazla süre alacağı ve basketbolunu geliştireceği kulüplere kiralanıyordu. Bu sezon Mahalbasic’in de gelen tekliflere göre ya kiralık, ya da bonservisiyle birlikte takımdan ayrılabileceğini öğrendim. Kiralık olarak neysede bonservisi ile verilmesi gerçekten büyük hata olur. Ben Rixos Cup'ta performansını çok beğendim. Bazı pozisyonlarda acemice hareketler ve top kayıpları yapsada ben bonservisiyle verilmesine karşıyım. En azından kiralık olarak gönderilse daha yararlı olur. Çünkü daha 22 yaşında..

Bir diğer genç oyuncumuz Erbil Eroğlu ile ilgili bir gelişmede var. Geçtiğimiz sezon takımda şans bulmaya başlayan, taraftarlarımızın ve basketbol yorumcularının gelecek vaad eden oyun kurucu olarak baktığı Erbil, bu sezona harika bir giriş yaptı. Rixos Cup'ta gayet uzun süreler aldı. Fiziğinide epey geliştirmiş. Geçtiğimiz sezon Jasikevicius gibi bir basketbol efsanesiyle aynı sahada antrenman yapmak onun basketboluna çok şey katmış. Jasikevicius'tan birçok şey öğrenmiş. Koç Spahija'nın üzerinde çok durduğu ve güvendiği bir genç. Erbil bu sene daha fazla süre bulmak ve tecrübe kazanmak için büyük ihtimalle sezonu İTÜ'de kiralık olarak geçirecek. Bu Erbil için büyük bir şans. İnşallah sakatlıkla karşılaşmaz ve iyi bir sezon geçirir. Uzun zamandır ülkemizde oyun kurucu yetişmiyor diye dert yandığımız bir ortamda Erbil'in gelişmesi için ne gerekiyorsa yapmalıyız.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder