13 Eylül 2011 Salı

Nations Cup'ın tüm detayları belli oldu


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın da katılacağı ve 1-2 Ekim tarihlerinde İstanbul'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek olan Two Nations Cup'ın tüm detayları açıklandı. Turnuvanın düzenlenme amacı; "Sportif misyonunun yanı sıra, sporun birleştirici gücü ve temsil ettiği ortak değerler sayesinde Türk ve Yunan ulusları arasındaki dostluk bağlarını daha da güçlendirmeyi amaçlayan turnuvada olimpizm ruhuna da vurgu" olacak. Ayrıca bu turnuva, katılımcılarının Euroleague maçları başlamadan önce mücadele edeceği son önemli turnuva olarakta dikkat çekiyor. Two Nations Cup, Mayıs 2012’de İstanbul’da, Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılacak olan Turkish Airlines Euroleague Final Four’u için de bir ön hazırlık ve test turnuvası olacak. Bu nedenle Türkiye Basketbol Federasyonu da turnuvaya ayrı bir önem veriyor.

Bunların yanı sıra turnuvanın bilet fiyatları ve satış tarihleride belli oldu. Turnuvanın biletleri 15 Eylül tarihinde satışa çıkacak. Biletix gişelerinden ve internet sitesinden satışa sunulacak biletler, maç günleri de salon gişelerinden alınabilecek. 10 TL ile 40 TL arasında satışa çıkarılacak biletlere, 2 günlük kombine bilet alan sporseverler için % 20 indirim uygulanacak. Avrupa'nın en önemli takımlarının yer alacağı bu turnuvada, kombine biletlerin tek biletten daha avantajlı olacağını hesap edersek, turnuvanın tüm maçlarını izlemek için çok yüksek bir maddi kayıpta yaşamayacağız. :)

Daha önce sizlere duyurduğum turnuvanın maç programını bir kez daha yazayım, Bu sefer maç saatleriyle birlikte:

1 Ekim 2011 Cumartesi
18:30 | Anadolu Efes – Panathinaikos
21:00 | Fenerbahçe Ülker – Olympiacos Piraeus

2 Ekim 2011 Pazar
13:00 | Junior Team All Star Game
16:30 | Anadolu Efes – Olympiacos Piraeus
18:30 | Fenerbahçe Ülker – Panathinaikos

Bu turnuva A Takımların yanı sıra, Genç Takımlarında mücadelesine sahne olacak. Turnuvaya katılacak olan takımların Genç Takımlarıda Two Nations Cup Genç Takımlar Turnuvası’nda buluşacak. Genç takım maçları 30 Eylül ve 1 Ekim tarihlerinde Haldun Alagaş Spor Salonu’nda oynanacak. Genç Takımların Maç Fikstürü ve maç saatleri de şu şekilde:

30 Eylül 2011 Cuma
17:00 | Anadolu Efes – Fenerbahçe Ülker
19:30 | Olimpiakos Piraeus – Panathinaikos

1 Ekim 2011 Cumartesi
10:30 | Anadolu Efes – Panathinaikos
12:30 | Fenerbahçe Ülker – Olimpiakos Piraeus
18:30 | Anadolu Efes – Olimpiakos Piraeus
20:30 | Fenerbahçe Ülker – Panathinaikos

2 Ekim 2011 Pazar
13:00 | Genç Takımlar All-Star Maçı (Abdi İpekçi Spor Salonu)

Ayrıca, iki ulus arasındaki barışın ve dostluğun desteklenmesi için spor aracılığıyla insanları bir araya getirmek ana hedefiyle yola çıkan Two Nations Cup, önümüzdeki yılla birlikte diğer spor dallarını ve kadın sporcuları da çatısı altına alarak genişletilecekmiş. Bu çok sevindirici bir haber. Sporun birleştirici etkisini, her iki ülke insanınında yaşaması çok yararlı olacaktır. Türk-Yunan dostluğuna büyük katkı sağlayacaktır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder