27 Ağustos 2011 Cumartesi

Hırvat Yıldızlarımız Eurobasket'e Hazır mı?


Bu zamana kadar Milli Takımlardaki oyuncularımızla ilgili hep yerli oyuncularımızı değerlendirmiştim. 12 Dev Adam bünyesinde yer alan ve Eurobasket 2011'de Ay-Yıldızlı forma için ter dökecek yıldızlarımızı sizlere bilgim elverdiğince kendi yorumlarımı aktarmaya çalışmıştım. Ama şimdi sıra, Hırvat Milli Takımı ile Eurobasket'te boy gösterecek olan Marko Tomas ve Bojan Bogdanovic'e geldi.. Bu yazımda genç Hırvat Yıldızlarımızın performanslarına yer vereceğim.


Bojan Bogdanovic

Bogdanovic, London Invitational Turnuvası'nda Hırvat Milli Takımı ile 4 maça çıktı. Bu dört maç sonunda Hırvat Milli Takımında en çok süre alan isim olarak dikkat çekti. Ayrıca Takımın sayı yükünü çeken 2 isimden biri oldu. Ayrıca savunma ribaundlarında da gayet istekli bir performans gösterdi turnuva boyunca.. Serbest atış yüzdeleri bir uzuna oranla son derece iyiydi. Fakat o alışkın olduğumuz 3 sayı isabet oranından çok uzaktı. Şunu söylemeliyim ki hücum yönü inanılmaz olan bir oyuncu.. Kırılma anlarında takımı ateşleyecek olan atışı inanılmaz soğukkanlılıkla yapam bir isim. Elleri titremeden kritik atışlarda sorumluluk alması bu genç yaşına rağmen Bogdanovic'in en büyük artısı konumunda. Bu turnuvada da kritik noktada attığı birçok basketi var. Takım hücumda sıkıştığı anda hücumu hep Bogdanovic'in üzerinden oynadılar. Şu anda Bogdanovic, Hırvatların bu turnuvadaki en önemli kozu konumunda. Bu performansı Fenerbahçe Ülker'e de yansıyacak ve çok yararlı olacaktır.


Bogdanovic'in turnuva istatistiklerini aşağıda görebilirsiniz:



Marko Tomas

Tomas, çok iyi bir turnuva geçirdi diyemeyiz. Hücum anlamındaki tüm yüzdeleri düşük bir turnuva tamamladı. İki sayılık atış çok az denedi. Bu atış haklarının çoğunu dış atış olarak kullanmak istemiş olacakki, turnuvada en çok atış denediği bölge üç sayı çizgisinin gerisiydi. Koçun onu kullanmak istediği pozisyondan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama top çok fazla Tomas'ta kalmadı. Hücumda sürekli topun geçiş adamı oldu Tomas. Bu anlayışta çok fazla asist yapması gereken bir oyun oynadı ama dört maç boyunca sadece 1 asist yapabildi. Bu da Tomas'ın oyun içerisindeki istediği pozisyonda oynamadığının yada koçun kendisine verdiği görevi yapmakta sıkıntı çektiğinin göstergesi. Fenerbahçe Ülker'deki gibi oyunun sürekli içerisinde kalmayınca soğuyor ve bu atışlarına yansıyor. Koç Vranković'in bir an önce Tomas'ı rahat oynayabileceği pozisyonda değerlendirmesi gerekiyor. Çünkü elinde çok iyi bir yetenek bulunuyor. Vranković bunun farkındadır tabiki ama bu turnuva bizlere, Tomas'a biraz daha ilgi göstermesi ve onu Avrupa Şampiyonası başlayana kadar hazır hale getirmesi gerektiğini gösterdi. Çünkü bu Avrupa Şampiyonası'nda Tomas'a çok ihtiyaçları olacak.


Tomas'ın turnuva istatistiklerini aşağıda görebilirsiniz:

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder