25 Eylül 2011 Pazar

Alexander Gomelsky Cup'ın Ardından..


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Rusya'da CSKA Moskova'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Alexander Gomelsky Cup 2011'de mücadele etti. Turnuvada Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın yanı sıra ev sahibi CSKA Moskova, son Euroleague şampiyonu Panathinaikos ve Zalgiris Kaunas gibi Avrupa'nın üst seviye takımları vardı. Turnuvadaki ilk maçında Sarı-Lacivertli Ekibimiz, Panathinaikos'u 88-85 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Finalde de rakibimiz Zalgiris Kaunas'ı 69-61 mağlup eden ev sahibi CSKA Moskova oldu. Final mücadelesinde de takımımız istediği oyunu sahaya yansıtamayınca sahadan 73-57 mağlup olarak ayrıldı ve Alexander Gomelsky Cup 2011'i ikinci sırada tamamladı.

Turnuvada özellikle ilk maçımızda harika bir mücadele ortaya koyduk. Rakip son Euroleague ve Yunanistan Ligi Şampiyonu Panathinaikos'tu. Yunanistan'daki ekonomik krizden dolayı eski gücünden biraz uzaklaşmış olsa da Dimitrios Diamantidis, Konstantinos Tsartsaris ve Michael Batiste gibi tecrübeli ve yıldız isimlerini hala kadrolarında barındırıyorlar. İşte böyle bir takıma karşı 40 dakika boyunca mücadeleden asla geri adım atmadık. Hücumda Bogdanovic, Emir, Ömer ve Curtis'i etkili kullandık. Özellikle Bogdanovic ve Emir, attığımız 88 sayının 40'ına imzalarını attılar. Emir sayı katkısının yanı sıra 7 asist ile de ekstra bir performans gösterdi. Savunmada, özellikle 3 numara savunması dışında gayet başarılı bir 40 dakika oynadık. Panathinaikos'un en önemli hücum silahını yani Diamantidis'i 25 dakika oynadığı maçta sadece 3 sayıda ve 1 asistte tuttuk. İşte bu bizim bu maçta nasıl bir savunma yaptığımızın en güzel kanıtı.

Yukarıda kısada olsa değindiğim gibi Panathinaikos maçında eksik olduğumuzu düşündüğüm tek nokta 3 numara savunmasıydı. Bu eksik noktamızdan David Logan çok fazla sayı buldu. Gelecek olan maçlarda bu eksiğimizi gidermeye çalışmalıyız. Ligde bu sıkıntıyı fazla yaşamayabiliriz fakat Euroleague'deki kurt hocalar bizim bu sıkıntımızı mutlaka kendi adlarına avantaja çevireceklerdir. Koç Spahija'nın da bu eksikliği gördüğünü ve en kısa zamanda da gerekeni yapacağına inanıyorum.

Oyuncularımızın Panathinaikos maçında attığı sayılar şöyle:


Fenerbahçe Ülker 88: Curtis Jerrels 14, Ömer Onan 11, Erbil Eroglu 4, Gasper Vidmar 4, Kaya Peker 6, James Gist 3, Oğuz Savaş 6, Bojan Bogdanovic 22, Emir Preldzic 18

Bu akşam oynadığımız Final maçında ise rakibimiz ev sahibi CSKA Moskova idi. Bu sezon geçtiğimiz yıllara oranla basketbol takımına daha fazla yatırım yapan ve Milos Teodosic, Darjus Lavrinovic ve Nenad Krstic gibi yıldız isimleri kadrosuna katan CSKA Moskova, bu sezona Turkish Airlines Euroleague'e de Final-Four parolasıyla başlayacak. Geçtiğimiz sezonlara oranla çok daha güçlenmiş bir takım CSKA. Bu akşamki final maçında gerçekten etkili bir oyun oynadılar. Panathinaikos maçındaki gibi hücumda Ömer, Bogdanovic ve Emir'i etkili kullanamadık. Curtis'in tek başına hücumda yaptıklarıyla CSKA'yı yenemezdik zaten. Buna birde savunmada istekli olmamamızda eklenince bu mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Bu turnuva bizim için iyi bir deneyim oldu. Çok önemli takımlarla iki hazırlık maçı oynadık. Kendimizi Euroleague seviyesinde sınadık. Bu takıma Ukic ve Mirsad'ın da yakın zamanda katılacağını düşündüğümüzde Euroleague'de ilk grup maçlarında en iyi seviyeden TOP 16'ya kalabilecek güçteyiz. Bunu, bu turnuvada ben hissettim. TOP 16 önceside sakat olan diğer oyuncularımız Marko Tomas ve Engin Atsür'de takıma dahil olacak. İşte o zaman TOP 16'da bizim için çok iyi geçecektir.


Oyuncularımızın CSKA Moskova maçında attığı sayılar şöyle:

Fenerbahçe Ülker 57: Curtis Jerrels 15, Ömer Onan 6, Erbil Eroglu 2, Gasper Vidmar 4, James Gist 10, Oğuz Savaş 8, Bojan Bogdanovic 8, Emir Preldzic 4

Turnuvada dikkat çekenler:
Bojan Bogdanovic, Emir Preldzic, Erbil Eroğlu...

Turnuvadaki hayal kırıklıkları: Hakan Demirel

BİLGİ: Final maçında Milli Oyuncumuz Emir Preldzic maçın son dakikalarında sakatlanarak oyundan alınmıştı. Oyuncumuzun durumunun ciddi olmadığını sizlere buradan müjdelemek istiyorum. Allah tüm oyuncularımızı korusun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder