12 Temmuz 2015 Pazar

Fenerbahçe'den Andrea Bargnani bombası


Euroleague'de yeni sezon grup kuralarının çekilip rakiplerin belli olmasının ardından transfer çalışmaları da hız kazandı. Özellikle NBA'in oyunculara çok yüksek miktarda kontratlar önermesi Avrupa'daki oyuncu pazarını son derece daralttı. Bu nedenle rota NBA yaz ligine ve free agent oyunculara dönmüş durumda. Bu doğrultuda Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı da NBA'deki serbest oyuncu pazarını çok yakından takip ediyor.

Transfer listesinin başında yer alan oyuncuları yüksek kontratlar nedeniyle NBA'e kaptıran Sarı-Lacivertliler bu kez aynı durumla karşılaşmak istemiyor. Daha önce de sizlere duyurduğumuz ancak ücretin spesifik olmasından dolayı gerçekleşmesinin çok zor olduğunu düşündüğümüz Andrea Bargnani transferinde yeni gelişmeler yaşanıyor.

Yukarıda da bahsettiğimiz nedenlerden dolayı Avrupa'da daralan oyuncu pazarında tekrar aynı hüsranla karşılamak istemeyen Fenerbahçe yönetimi, NBA'de henüz istediği kontratı alamayan İtalyan forvet Andrea Bargnani için yeni bir teklif yaptı. Fenerbahçe, 2006 yılında 1. tur 1. sıradan draft edilen İtalyan forvete 3 yıl için yaklaşık 10 milyon $'lık bir teklifte bulunduğu iddia edildi. Güvenilir Yunan kaynaklardan alınan bilgiye göre de, NBA'de istediği kontratı bulamayan tecrübeli oyuncu Fenerbahçe'nin teklifini kabul etti. Ancak ücretle ilgili henüz kesin bir rakam açıklanmadı.

Andrea Bargnani dün La Gazetta Della Sport'ta yer alan röportajında, önceliğinin NBA olduğunu ancak Avrupa'ya dönüş fikrini de göz ardı etmediğini açıkladı. Aynı röportajda doğrudan Ffenerbahçe ile ilgili sorulan bir soruya ise; "Benim önümde birkaç seçenek var. Amacım mümkün olan en üst seviyede oynamak. Ben tüm teklifleri dinleyip daha sonra kararımı vereceğim. Avrupa'dan gelen teklifler de buna dahil. Güçlü bir takım için oynayacağım. Neredeyse 30 yaşına geldim. Tekrardan en üst seviyede oynamak, kazanmak ve eğlenmek istiyorum." cevabını veren İtalyan oyuncu, Fenerbahçe ile ilgili açık kapı bırakmıştı. 

Sarı-Lacivertli Ekibin Bargnani transferinde son derece kararlı olduğu ve oyuncuyla kesin olarak anlaşmanın sağlandığı gelen haberler arasında. Ufak pürüzlerinde giderilmesinin ardından transferin birkaç gün içerisinde resmen açıklanması bekleniyor.

2006 yılında Benotton Treviso ile Euroleague'de mücadele eden ve "Euroleague'in yükselen yıldızı" ödülünü kazanan İtalyan oyuncu aynı sezon katıldığı NBA draftında Toronto Raptors tarafından 1. tur 1. sıradan seçilmişti. 7 sezon Raptors forması giyen tecrübeli oyuncu 2013 yılında New York Knick'e geçmiş ve son iki sezonunda burada forma giymişti. Yıldız oyuncu aynı zamanda İtalya Milli Takımınında formasını giyiyor. Bu yaz düzenlenecek olan Avrupa Basketbol Şampiyonasında da İtalya forması ile mücadele edecek.

3 yorum :

  1. Sallama haber yaptınız sıvayın şimdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle sitemizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

      Haberimizle ilgili "sallama haber" yakıştırmasında bulunmuşsunuz. Öncelikle herkesin düşüncesine saygılı bir oluşum olduğumuzu belirtmek isteriz. Ancak "sallama haber" olarak itham ettiğiniz bu metinde tekrar okursanız göreceksiniz ki; -iddia edildi- ibareleri kullanılmıştır. Bu haber sayfamız tarafından oluşturulup yayınlanmamış, Avrupa basketbol basınında çıkan ve oyuncunun La Gazetta Dello Sport'a vermiş olduğu röportajda kullandığı ifadeler doğrultusunda kaleme alınmıştır.

      Haberde de belirttiğimiz gibi oyuncunun önceliği NBA olarak ifade edilmiş ancak Avrupa'dan aldığı teklifleri de değerlendirmeye almıştır. Oyuncu NBA için Sacramento Kings ile görüşürken ani bir kararla Brooklyn Nets'e transfer olmuştur. Bu transferi başta Amerikan basını olmak üzere tüm basketbol basını "sürpriz" olarak yorumlamaktadır.

      Haberde güvenilir olarak nitelendirdiğimiz Yunan kaynakta bu zamana kadar hiçbir yalan habere imza atmamıştır. Yine kendisinin belirttiği üzere; Fenerbahçe oyuncu ile anlaşma noktasına gelmiş ancak oyuncu NBA şansını sürdürmek için kısa bir süre müsade talep etmiştir.

      Tüm bu bilgiler ışığında yapmış olduğunuz "sallama haber" yakıştırmasını kabul etmiyoruz. Bu blogda, yayına başladığı günden bu yana hiçbir zaman yalan, yanlış ve gündem yaratmak amacıyla bir haber yayınlanmamıştır. Amacımız en doğru bilgileri okurlarımıza ulaştırmaktır. Tüm çalışmalarımız bu doğrultuda devam etmektedir.

      Oyuncunun La Gazetta Dello Sport'a vermiş olduğu röportajın linki: http://www.gazzetta.it/Nba/10-07-2015/bargnani-si-racconta-io-nba-grande-bellezza-120510957600.shtml

      Sil
    2. Andrea Bargnani'nin La Gazetta Dello Sport'a vermiş olduğu röportajın linki için; tıklayınız

      Sil