11 Eylül 2011 Pazar

Eski Dosttan, duygulandıran sözler


Sarunas Jasikevicius.! Takım arkadaşlarının ona taktığı isimle "Saras" O, Avrupa Basketbolunun Efsane isimlerinden biri. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısından itibaren ülkemizde, Sarı-Lacivertli forma altında mücadele etmiş bir dost. Kariyeri boyunca oynadığı her takımda olduğu gibi, Fenerbahçe formasınıda gururla taşıdı, hırsla terletti. Taraftarlarımız attığı üçlüklerle, verdiği akıl dolu asistlerle tribünlerde coştu. Ülkemizde kaldığı yarım sezonda bir Türkiye Kupası Şampiyonluğu ve bir de Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu ekledi o başarılarla dolu kariyerine.. Önümüzdeki sezon bizimle olmayacak. Ama Türkiye'de kaldığı süre içerisinde, Türk insanının misafirperverliğini, İstanbul'un güzelliğini hiçbir zaman unutmayacak.

Şu anda ülkesi Litvanya'nın ev sahipliğinde devam eden Eurobasket 2011'de bu akşam bizim adımıza çok önemli olan bir maça çıkacak Saras ve arkadaşları. 12 Dev Adam Sırbistan'ı yense bile, Litvanya'nın Almanya'yı yenmesini bekleyecek çeyrek finale kalabilmek için. İşte bu kritik maçlar öncesi eski dosttan sevindirici bir o kadarda duygulandıran sözler geldi.

Almanya maçı hazırlıklarını sürdüren Litvanya'nın antrenmanı sonrası Habertürk gazetesi muhabirine kısa bir röportaj veen Saras, "Ben de Türkiye’de oynamış bir oyuncu olarak, hem galibiyete olan ihtiyacımızdan dolayı Litvanya için, hemde Türkiye için elimden geleni yapacağım. Çift kişilik oynayacağım." açıklamasını yaptı. İşte bu sözler Saras'ın kalplerimizdeki ayrı olan yerini, daha da başka boyutlara taşıdı. Dünkü yazımda Litvanya'nın asla sahaya "nasıl olsa çeyrek finale çıkmayı garantiledik" anlayışıyla çıkmayacağını yazmıştım.

Saras'ın açıklamalarının tamamı şu şekilde:

"Turnuvanın en zor maçlarından birini Türkiye’ye karşı oynadık. Bize kaybettikleri maçtan bu yana toparlanamadılar. Ama çok güçlü bir takım olduğunu düşündüğüm Türkiye’nin Sırbistan’ı yenerek ilk 8’e kalacağına inanıyorum. Ben de Türkiye’de oynamış bir oyunu olarak, hem galibiyete olan ihtiyacımızdan dolayı Litvanya için, hemde Türkiye için elimden geleni yapacağım. Çift kişilik oynayacağım.

12 Dev Adam’ın ortaya koyduğu mücadelenin herkesin takdirini kazandığını da belirten Saras konuşmasına şöyle devam etti: Burada Türkler’e karşı büyük bir sempati var. Herkes basketbolunuzu takdir ediyor. Belki de turnuvanın en iyi kadrosu Türkiye’de. Kötü gidişinizin bir yerde duracağını düşünüyorum. Bu nokta da Sırbistan maçı olabilir. Çünkü bu kadar iyi bir takımın üst üste bu kadar kötü maçlar çıkarabileceğine inanmıyorum. İyi bir takımın elenmesini istemem.Türkiye ile birlikte gruptan çeyrek finale yükseleceğiz."

Şimdi sıra 12 Dev Adamda.. Sırpları devirmeli ve ondan sonra Saras ile arkadaşlarının galibiyetini beklemeliyiz. Kazanacağınıza bizlerin inancı tam.. Sizde inanın ve Sırplara bir 11 Eylül sendromu daha yaşatın! Bu akşam potaya attığınız her top, basket olsun.. Allah yardımcınız olsun..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder