31 Temmuz 2015 Cuma

Kaliniç transferinde mutlu son!


Fenerbahçe'de koç Zeljko Obradovic'in önümüzdeki sezon kadroda görmeyi çok istediği Nikola Kaliniç transferinde sona gelindi. Geçtiğimiz günlerde Kızılyıldız Başkanı tarafından fiyat yükseltmek için yapılan açıklamalara karşı Sarı-Lacivertliler masaya Zeljko Obradoviç kozunu koymuş ve oyuncunun efsane koç ile çalışmayı çok istediğini belirterek Sırp Kulübünün hamlesine karşılık vermişti. 

Bugün ise transferde mutlu sona gelindi. Daha önce herhangi bir resmi teklif almadıklarını açıklayan Kızılyıldız kulübü, bugün Nikola Kaliniç'in Fenerbahçe'ye transferini resmi internet siteleri aracılığıyla doğruladı. Fenerbahçe genç oyuncu ile 3 yıllık sözleşme konusunda daha önce anlaşmaya varmıştı. Kızılyıldız ile sözleşmesi bulunan oyuncunun transferi için Fenerbahçe, Sırp Kulübüne 1 milyon € buy-out bedeli ödeyecek.

Transferle ilgili Kızılyıldız resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle: 
"Kızılyıldız Spor Kulübü, Nikola Kaliniç'in transferi için Fenerbahçe ile anlaşmaya vardı. Transferle ilgili ilk resmi teklif 29 Haziran tarihinde geldi ve 2 gün içerisinde oyuncunun İstanbul Ekibine transferiyle ilgili bütün detaylar görüşüldü. 

Kızılyıldız, Nikola Kaliniç'in 1 milyon € buy-out ücreti karşılığında Fenrbahçe'ye transferi için Türk ekibi ile anlaşmaya vardı. Kaliniç transferi için Kızılyıldız'ın alacağı bu ücret kulüp tarihinin en yüksek buy-out bedeli oldu. 

Nikola Kaliniç geçtiğimiz sezon çok iyi bir performans sergilemiş ve kulübün üç kupa kazanmasında önemli bir katkı vermişti. Kızılyıldız, Nikola Kaliniç'e gelecekteki kariyerinde başarılar ve mutluluklar diler."

Şu anda Sırp Milli Takımıyla EuroBasket 2015'e hazırlanan Nikola Kaliniç'in önümüzdeki günlerde Milli Takım kampından izin alarak İstanbul'a gelmesi ve sağlık kontrollerinden geçerek resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder