2 Temmuz 2015 Perşembe

Kostas Sloukas için imza töreni düzenlendi


Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Olympiacos'tan renklerine bağladığı Yunan oyun kurucu Kostas Sloukas için Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da bir imza töreni düzenledi. İmza törenine Kostas Sloukas'ın yanı sıra Fenerbahçe Ülker Genel Menajeri Maurizio Gherardini, Genel Menajer Yard. ve Takım Menajeri Ömer Onan ile Fenerbahçe SK Asbaşkanı Ozan Balaban katıldı.

İlk konuşmayı yapan Ömer Onan, basın mensuplarına imza törenine katıldıkları için teşekkür ederken; "Bu sene 1 Temmuz itibariyle transfer dönemi başladı. Bizim de uzun zamandır takip ettiğimiz ve kadromuza kattığımız oyuncular var. Yavaş yavaş anlaşmaya vardığımız ve kontrat imzaladığımız oyuncular belli oluyor. Bunlar bir tanesi de Sloukas. Avrupa Basketbolunu yakından takip edenler Sloukas'ı tanıyordur. Genç yaşına rağmen Olympiacos ile 2 Euroelague şampiyonluğu var. Yunan Milli Takımının değişmez oyuncusu. Artık Fenerbahçe ailesine katıldı ve bizimle birlikte olacak. Ben ilk önce kendisine hoşgeldin demek istiyorum hem de uzun seneler boyunca Fenerbahçe'ye uzun katkılar yapacağına inanıyorum." dedi.

Ömer Onan'dan sonra sözü alan Fenerbahçe SK Asbaşkanı ve Basketbol Şubesinden Sorumlu Yönetici Ozan Balaban ise; "Benim için burada olmak büyük bir şeref. Aynı zamanda işim de çok kolay. Sevgili Ömer Onan ile Maurizio burada o kadar güzel bir sistem kurmuşlar ki burada olmak bizim için büyük bir zevk. Fenerbahçe son 10 yılın 5'inde şampiyon olmuş ve geçen sene bizlere Final Four gururu yaşatmış bir takım. Yeni sezonda da iddiamız devam ediyor. Bu iddiamız doğrultusunda da önemli transferlerden birisini bugün sizlere tanıtıyor olacağız. Bu sene hep beraber keyifli bir sezon geçireceğimize eminim." şeklinde konuştu.

Balaban'ın ardından ise yeni transfer Kostas Sloukas sözü aldı. Yunan oyun kurucu; "Bu ailenin bir parçası olduğum için çok mutluyum. 25 yaşındayım ve bu benim için kariyerimdeki en büyük adımlardan birisi oldu. Gerçekten böyle bir ailenin parçası olmak gurur verici. Size söz veriyorum her maçta elimden gelenin %100'ünü vereceğim." şeklinde konuşmasını tamamladı.

Maurizio Gherardini de; "Çok fazla ekleyeceğim bir şey yok ama yine de söylemek istediğim birkaç şey var. Kostas, hem karakter, hem genç hem de yetenek olarak Avrupa Basketbolunda çok az örneği bulunan bir oyuncu. Bütün hepsini bir araya getirdiğiniz zaman çok özel ve her takımın bir parçası olması gereken bir oyuncu. Kişisel olarak da kendisini altyapılardan beri takip ediyorum. Hepimiz Olympiacos'taki başarılarını biliyoruz. Fenerbahçe ailesine katıldığı için çok mutluyuz. Kendisine hoşgeldin diyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından imza törenine geçildi ve Yunan yıldız kendisini 3 yıllığına Fenerbahçe'ye bağlayan sözleşmeye imza attı. İmzaların atılmasının ardından ise törenin soru-cevap kısmına geçildi. Basın mensupları hem Kostas Sloukas'a hem de Ömer Onan'a merak ettikleri soruları sordular.

Fenerbahçe Ülker’i tercih etme nedenine yönelik gelen soruya Kostas Sloukas “Olimpiakos’ta 7 sene boyunca bulundum ama kariyerim için en iyi adım ve en iyi takımın Fenerbahçe Ülker olduğunu gördüm. Olimpiakos’tan sonra gelebileceğim en iyi yerlerden biri Fenerbahçe Ülker’di. Fenerbahçe’nin çok iyi bir taraftar grubu var ve aynı zamanda Obradovic’in de çok büyük etkisi var. Onun gibi bir antrenörle çalışmak çok gurur verici. Elimden gelenin en iyisini yaparak kendimi geliştirmeye ve takımımı üst seviyeye çıkarmaya çalışacağım” sözlerini kullandı.

Ömer Onan, kendisine Kostas Sloukas transferine ve takımın geleceğine yönelik iletilen soruya ise “Biz sezonu oynarken büyük başarılar elde etsek de zayıf noktalarımızı düşünüyoruz. Gard pozisyonunda eksiklerimiz vardı. Avrupa basketbolunda şu anda ikili oyun büyük önem taşıyor. Kostas Sloukas da çok iyi ikili oyun oynayabilen, arkadaşlarına pozisyon yaratabilen bir oyuncu. Gündemimizde olan diğer oyun kurucu da bu özelliklere sahip. Saha içinde lider bir oyuncu olacak. Biliyorsunuz ki Ricky Hickman da sakatlığı olmasına rağmen önümüzdeki sezonda da bizlerle olacak. Kasım ayının sonunda bizimle birlikte olabileceğini umuyoruz. Hickman aynı zamanda iki numara da oynayabiliyor. Biz takımı kurarken antrenörümüze mümkün olduğunca alternatifli bir kadro sunmaya çalışıyoruz. Pero Antic ile de anlaştık. O da bugün Türkiye’ye geldi ve yarın imza töreni olacak. O da çok yönlü bir oyuncu; dört ve beş numaraları oynayabiliyor, dışarıdan çok net şutu var. Avrupa şampiyonluğu yaşamış çok tecrübeli bir oyuncu. Dün FB TV’de bir dört, bir de beş numara daha düşündüğümüzü açıkladım. Ancak Semih Erden’i düşünmediğimize yönelik haberler çıktı. Bizim konuşmamızda böyle bir şey yok. Bize çok önemli katkılar sundu. Semih’in şu an için sözleşmesi sona erdi. Alternatiflerimiz arasında Semih de vardır ancak gelişen transfer stratejimize göre karar vereceğiz.” ifadeleriyle yanıt verdi. 

Kostas Sloukas, Fenerbahçe’yi tercih etme nedenlerine ilişkin gelen soruya karşılık “Fenerbahçe Avrupa’nın en büyük kulüplerinden biri. Kulüp olarak Avrupa’da kısa sürede birinci sırada olmak istiyor. Taraftar desteği herkesin bildiği gibi çok iyi. En önemli neden de belki de Zeljko Obradovic. O, birçok genç oyuncuyla çalıştı ve birçok kupa kazandı. Ben de en iyi koçla birlikte en iyi oyuncu olmak istiyorum. Olimpiakos’tan ayrılma kararı verdim çünkü daha fazlasını istiyorum. Bu benim en büyük adımım ve takımımın hedeflerine ulaşabilmesi için çok çalışacağım.” sözlerini kullandı.

Sloukas’tan beklentilerin ne olduğuna ve basında Fenerbahçe Ülker ile ismi geçen Bobby Dixon transferine yönelik gelen soruya cevap veren Ömer Onan ise “Final Four’a alışkın takımlara baktığınızda 20 sayı istatistik tutturan oyuncu bulamazsınız. Bütün sayı kralları hep alt sıralardaki takımlardan çıkıyor. 6-7 sayı önemli rakamlar, bunların üstüne sahada koyduğu karakteriyle ve savunmasıyla ön plana çıkıyor. Euroleague çok uzun bir maraton, her oyuncudan katkı almanız lazım. Maçların 70’li sayılarda bittiğini düşünürsek 7-8 oyuncudan bu sayı katkılarını almanız sizi hedefe taşıyor. Avrupa basketbolunda topu ne kadar iyi paylaştığınız, ne kadar pozisyon hazırladığınız çok önemli. Bu açıdan da iki sene Avrupa şampiyonluğu yaşamış, hem sayı atabilen hem de pozisyon yaratabilen bir oyuncu. Bu nedenle sadece rakamlarda kalmamız lazım. Dixon da almak istediğimiz bir oyuncu. Ufak tefek pürüzlerimiz kaldı, onları da hallettiğimiz zaman 10-15 gün içerisinde son durumumuz belli olur.” dedi.

Son olarak söz alan Salih Ozan Balaban “Hem Sayın Başkanımız hem de Yönetim Kurulumuz bize ciddi destek veriyor ve takımımızın iddialı olması için çalışma yapıyor. Buradan taraftarlarımıza bir mesaj vermek istiyorum. Fenerbahçe bu sene geçen seneki kadar, belki de daha fazla iddialı. O yüzden bizim bu salonu geçen senekinden daha fazla doldurmamız lazım. Bu sene Final Four Berlin’de, evimiz sayılır. O yüzden taraftarlarımızdan yeni satışa çıkan kombinelerimizi yenileyip salonda bizi desteklemelerini rica ediyorum.” şeklinde konuştu.

Son olarak Kostas Sloukas Fenerbahçe'de 16 numaralı formayı giyecek.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder