5 Temmuz 2015 Pazar

Nikos Zisis'in yeni durağı ya Atina ya da Milano


Geçtiğimiz sezonun ortasında Unics Kazan'dan Fenerbahçe Ülker'e transfer olan ve Sarı-Lacivertli Ekip ile Euroleague'de Final Four oynayan Yunan oyun kurucu sözleşmesinin sona ermesiyle takımdan ayrıldı. Zeljko Obradovic'in yeni sezon planlamasında yer vermediği tecrübeli oyuncu için transfer teklifleri artıyor.

Profesyonel basketbol kariyerine ilk adım attığı kulüp olan AEK tarafından ciddi bir şekilde istenen tecrübeli oyuncuya bir başka Yunan temsilcisi Olympiacos'ta talip olmuştu. Kırmızı beyazlı ekip ile birkaç görüşme yapan Zisis, bu görüşmelerin neticesinde bir sonuca ulaşamamıştı.

Eurohoops haber sitesinden Nikos Varlas'ın haberine göre; Yunan Milli Takımının kaptanlığını da yapan Zisis'e bir başka Yunan takımı Panathinaikos ve İtalya'dan EA7 Emporio Armani Milan da talip oldu. Her iki takım da başarısız geçen bir sezonun ardından yeniden yapılanmaya gitmiş ve Nikos Zisis tecrübesinde bir oyun kurucunun hem sahada hem de soyunma odasında oldukça faydalı olabileceğini düşünüyorlar. 

Takımın başına Sırp Milli Takımının Başantrenörü Sasha Djordjevic'i getiren Yeşil Yoncalar, Zisis ile ilk görüşmelerini gerçekleştirdi. Panathinaikos'un transfer listesinin ilk sırasında yer alan tecrübeli oyun kurucu koç Djordjevic'in de öncelikle takıma katmak istediği isim olarak dikkat çekiyor.

İtalyan temsilcisi EA7 Emporio Armani Milan’da da, Luca Banchi yerine takımın başına getirilen koç Jasmin Repesa Yunan combo guardı transfer edip Amerikalı bir skorerle oynatmak istiyor, Zisis'in yanında Amerikalı skorer olarak Jeter veya Draper ikilisinden birini düşünen İtalyanlar tecrübeli oyuncuya ilk tekliflerini sundu.

Olympiacos ile yaptığı görüşmelerden sonuç alamayan Nikos Zisis'in, kariyerinin son döneminde de Euroleague'de forma giymek istemesinden dolayı EA7 Emporio Armani Milan veya Panathinaikos arasında seçim yapması bekleniyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder