6 Temmuz 2015 Pazartesi

Emir Preldzic büyük ihtimalle takımda kalacak


Fenerbahçe'de bu yaz transfer döneminin üzerinde en çok konuşulan ve sonucu merakla beklenen gelişmesi hiç kuşkusuz Emir Preldzic'in takımdaki geleceği. 2007 yazında henüz 20 yaşındayken üzerine giydiği Sarı-Lacivertli Çubuklu formayı bugüne kadar sırtından hiç çıkarmadı. Bogdan Tanjevic'in Türk Basketboluna kazandırdığı bu genç oyuncu her yıl artan sorumluluğuyla bugünlere kadar geldi. Son olarakta geçtiğimiz sezon tarihinde ilk kez Final Four oynayan takımın kaptanlığını yaptı milli oyuncu. Türk vatandaşlığına geçtikten sonra A Milli Basketbol Takımı ile 2011 ve 2013 Avrupa Şampiyonası ile son olarak 2014 Dünya Şampiyonasında görev alan Milli Basketbolcu, Ay-Yıldızlı forma altında da çok ciddi katkı vermişti.

Kariyerinin başlarında Avrupa Basketbolunun Efsane isimlerinden olan Bodiroga'ya benzetilen oyun stili ve yetenekleri sayesinde beklentilerin çok yüksek olduğu bir isimdi Emir. Ancak bir türlü kendisinden beklenen patlamayı yapamaması ve istikrarsız oyunu nedeniyle bu beklenti gün geçtikçe azalmaya başladı. Ancak tüm bunlara rağmen sahada 1'den 4 numaraya kadar her pozisyonda oynayabiliyor olması, yüksek saha görüşü, oyun kurma yeteneği gibi bir çok özelliklik Emir'i takımın başına geçen her koç için bir joker oyuncu konumuna getirdi. Birçok oyuncu gelip gitti ama Emir'in yeri hep aynı kaldı takımda.

Ancak bugün durum biraz değişmiş gibi gözüküyor. Türk pasaportu sayesinde Fenerbahçe'de yerli oyuncu statüsünde forma giyen tecrübeli oyuncu için tehlike çanları çalmaya başladı. Bobby Dixon'un Türk Milli Takımında devşirme oyuncu olarak oynatılması için Türk Vatandaşlığı alması ve Fenerbahçe'nin bu oyuncuyu transfer etmek istemesi takımdaki bir takım dengelerin değişmesine yol açtı. 

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Ligler Direktörlüğünün belirlediği Basketbol Süper Lig Yönetmeliğinde bir takımın sadece tek bir oyuncuyu devşirme olarak sahada oynatabileceği açıklanmıştı. Bobby Dixon'un transferi ile Fenerbahçe'de devşirme oyuncu sayısı 2 olacak. Bu durumla ilgili aynı yönetmelik "Bir takımda birden fazla devşirme oyuncu olması durumunda bu iki oyuncudan birinin yabancı oyuncu statüsünde yeni sezonda mücadele etmesi" gerektiği belirtilmiş. Yani Fenerbahçe Emir Preldzic'i takımdan göndermemesi durumunda bu iki oyuncudan birini yabancı statüsünde oynatmak için Federasyona iletmek durumunda. 

Bunun yanı sıra Fenerbahçe yönetiminin canını sıkan bir başka konuysa Emir Preldzic'in mevcut kontratı idi. 2 yıllık sözleşmesi daha bulunan milli yıldızın aldığı yıllık ücret özellikle Ülker'in sponsorluktan ismini çekmesinden dolayı kısmen azalan bütçeyi göz önüne aldığımızda oldukça yüksek. Emir'in takımdan gönderilmesi için mevcut sözleşmesinin iptal edilmesi gerekiyor. Bu da takımın ciddi bir tazminat ödemesini gerektiriyor. Ayrıca bu kadar yüksek bir kontratı üstlenebilecek bir takımda kolay kolay bulunamıyor. Bu nedenle Fenerbahçe, Emir'i yeni sezonda yabancı oyuncu olarak kadroda tutma planını devreye soktu. Bunun gerçekleşmesi için Emir ile sözleşmesinin revize edilmesiyle ilgili görüşmeler yapılıyor. Yönetimin bu görüşmelerden oldukça memnun kaldığı konuşuluyor. Çünkü Fenerbahçe'de mutlu olan, takımın kaptanlığını üstlenen ve burada kalmak isteyen yıldız oyuncu yeni sözleşmede maddi açıdan her türlü fedakarlığı yapmak istediğini yöneticilere iletti. 

Emir Preldzic ile ilgili son karar önümüzdeki birkaç hafta içerisinde belli olacak.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder