3 Temmuz 2015 Cuma

Ömer Onan devşirme oyuncu ile ilgili açıklamalarda bulundu


Pero Antic'in imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını alan Ömer Onan, Emir Preldzic’in durumu, oluşacak takım kadrosu ve transfer söylentilerine ilişkin sorulan soruya “Yönetmelik çok açık. En fazla bir devşirme oyuncu oynatabiliyorsunuz. Ama şu da açık; bir devşirme oynatırken diğer oyuncuyu yabancı olarak oynatabiliyorsunuz ancak bunu sene başında bildirmeniz gerekiyor. Şu anda her şey netleşmedi. Çok süre almayan ve süre almadığından mutsuz olan oyuncularımız var. Bu oyuncularımızla konuşuyoruz. Emir Preldzic bizim 2 sene daha kontratı olan bir oyuncumuz. Siz de biliyorsunuz ki transfer dönemindeyiz ve kolay olmuyor. NBA’in maaş gücü çok yükseldi, burada oyuncu tutmak kolay olmuyor. 10-15 gün içerisinde durumlar biraz daha netleşir. Transfer marketi çok geniş değil. Walter Tavares ile belirli bir noktaya gelmiştik ancak NBA’i tercih etti. Biz durumlara bakıyoruz. Her pozisyon için farklı planlarımız var. Beklediğimiz ya da yakınlaştığımız oyuncular var. Ancak son anda tercihler olabiliyor. Şimdi diğer alternatiflerimize bakacağız. NBA’de ki serbest oyuncuların kontratları çok hızlı başladı. Elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.” dedi.

2007 yılında Fenerbahçe'ye transfer olan ve aralıksız 8 sezon boyunca Sarı-Lacivertli formayı giyen Preldzic, geçtiğimiz sezon Final Four oynayan takımının kaptanlığını yapmıştı. 1'den 4 numaraya kadar oynayabilen ve çok yönlü olması nedeniyle Fenerbahçe'de önemli bir yere sahip olan yıldız oyuncu Türk vatandaşlığına geçerek A Milli Takımımızın da formasını giydi. Ay-Yıldızlı forma ile 2011 ve 2013 yıllarında Avrupa Şampiyonasında, 2014 yılında ise Dünya Şampiyonasında görev yapmış ve takıma ciddi katkı sağlamıştı.

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Ülker forması ile Euroelague'de 29 maça çıkan yıldız oyuncu; maç başına 5.8 sayı, 2.7 ribaund, 3.1 asist, 0.9 top çalma ve 8.2 verimlilik puanı istatistikleri yakalamıştı. Türkiye Basketbol Ligi'nde ise 27 maça çıkan Preldzic; 6.6 sayı, 3.4 ribaund, 3.5 asist ve 10.2 verimlilik puanı istatistikleriyle oynamıştı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder