1 Ağustos 2015 Cumartesi

Erkek Basketbol artık Fenerbahçe Ülker değil!


2006 yılında başlayan Fenerbahçe ve Ülker birlikteliği 1 Ağustos 2015 tarihi itibariyle resmen kurumsal anlamda sona erdi. 1993-2006 yılları arasında Türkiye Basketbol Ligi'nde Ülkerspor adıyla mücadele eden takım, 2006 yılında Fenerbahçe ve Ülker arasında imzalanan geniş kapsamlı sponsorluk anlaşması ile Fenerbahçe Ülker organizasyonu adı altında TBL'de ve Euroleague'de mücadele etmişti.

2006 yılından itibaren Fenerbahçe Ülker adıyla mücadele eden Fenerbahçe Erkek Basketbol Şubesinin tüm masrafları Ülker tarafından karşılanmış ve geçen 9 sezon'da 5 Türkiye Ligi Şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası ve 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanılmıştı. Bu birliktelik döneminde Ülker'in büyük desteğiyle Ataşehir'de 13.000 kişilik Türkiye'nin en modern kapalı spor salonunu inşa edilmişti. Fenerbahçe Ülker organizasyonu son olarak en büyük başarısını ise geçtiğimiz sezon Euroleague'de  Final Four oynayarak elde etti.

Ülker'in ana sponsorluktan çekilmesiyle ilgili Fenerbahçe resmi internet sitesinden bir teşekkür mesajı yayınlandı. Yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:
TEŞEKKÜRLERİMİZLE... 
Fenerbahçe Ailesi’nin, “Fenerbahçe Ülker” ismiyle bir parçası olarak yıllardır sponsorluğun ötesinde kulübümüze sağladıkları büyük desteklerinden dolayı, 
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın bu süreçte kazandığı şampiyonluklar, kupalar ve Avrupa’da Final Four başarılarımızdaki önemli katkıları nedeniyle, 
Türkiye’nin en modern spor salonu olan Fenerbahçe Ülker Sports Arena’nın, kulübümüze ve Türk Sporu’na kazandırılmasından ötürü, 
Sayın Murat Ülker başta olmak üzere, tüm ÜLKER Ailesi’ne kulübümüz için yaptıkları ve yapmakta oldukları maddi, manevi katkılarından ötürü şükranlarımızı sunarız. 
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
Fenerbahçe - Ülker ayrılığı ile birlikte Fenerbahçe resmi internet sitesindeki erkek basketbol şubesinin sayfası da revize edildi. Bunun yanı sıra takımın resmi sosyal medya hesapları da @FBBasketbol ismi ile değiştirildi.

Ülker, Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımına 2 yıl boyunca forma göğüs reklamı vererek belli oranda sponsorluk hizmeti vermeye devam edecek. Ancak artık takımın ismi sadece Fenerbahçe olacak.

Fenerbahçe Basketbol Resmi Twitter Hesabı: https://twitter.com/FBBasketbol
Fenerbahçe Basketbol Resmi İnstagram Hesabı: https://instagram.com/fbbasketbol
Fenerbahçe Basketbol Resmi  Facebook Hesabı: https://www.facebook.com/fenerbahceulker

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder