28 Temmuz 2015 Salı

Emir Preldzic'e 4 yıllık yeni sözleşme önerildi


Fenerbahçe bir yandan transfer çalışmalarına devam ederken bir yandan da kadrosunda bulunan oyunculardan bazılarının sözleşmelerini revize etmekle uğraşıyor. Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımına 2007 yazında Bogdan Tanjevic tarafından getirilen ve aralıksız 8 yıldır Sarı-Lacivertli formayı başarıyla terleten, Türk vatandaşlığına geçerek Ay-Yıldızlı forma giyme onuruna da erişmiş olan Emir Preldzic'te bu isimlerden biri. Kulüp yaşanan sponsor krizinden dolayı, geçtiğimiz sezon Final Four oynayan takımın kaptanlığını yapan tecrübeli basketbolcunun mevcut sözleşmesinde indirime gitmek istiyor.

Türk vatandaşlığına geçen Bobby Dixon'un transfer edilmesi ve yeni sezonda devşirme oyuncu olarak oynatılacak olması Emir için yeni sezonda yabancı oyuncu statüsünde oynamak zorunda kalmasına neden oldu. Basketfaul sitesinde yer alan haberde; Fenerbahçe, sözleşmesi devam eden Emir Preldzic'e önümüzdeki sezon rakamının düşürülmesine karşılık 4 yıllık sözleşme önerdi. Fenerbahçe ile yıllığı 1.6 milyon €'dan 2 yıllık daha sözleşmesi bulunan Emir'e, Fenerbahçe yönetimi yıllığı 1 milyon €'dan 4 yıllık yeni bir sözleşme önerdi. Şu anda Slovenya'da tatilde bulunan Emir Preldzic'in kararını önümüzdeki günlerde bildireceği aktarıldı. 

Fenerbahçe'de oynamaktan ve İstanbul'da yaşamaktan mutlu olduğunu her defasında söyleyen tecrübeli oyuncunun, önerilen bu yeni sözleşmeyi kabul etmesi bekleniyor. Emir takımda kalmak için maddi olarak her türlü fedakarlığı yapabileceğini kulübe iletmişti.

EDİTÖRÜN NOTU: Fenerbahçe'de Emir Preldzic'e yapılan 4 yıllık yeni kontrat önerisini bugün için değil geleceğe yönelik yapılmış bir hamle olarak değerlendirmek gerek. Fenerbahçe Bobby Dixon transferi ile önümüzdeki 2 sezon Amerikalı oyuncuyu devşirme oyuncu statüsünde oynatacak. Yaşını da göz önüne aldığımızda iki sezonun ardından Bobby Dixon büyük olasılıkla takımdan ayrılacaktır. Emir ile imzalanacak 4 yıllık sözleşme ile Dixon'un iki yılından sonra Emir devşirme oyuncu statüsünde tekrardan oynamaya devam edecek. Ülkemizdeki kaliteli yerli oyuncu pazarının darlığını göz önüne aldığımızda Fenerbahçe bu sözleşme teklifi ile, Emir gibi yetenekli ve tecrübeli bir yerli oyuncuyu kaybetmek istemiyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder