14 Temmuz 2015 Salı

Andrew Goudelock Çin'e transfer oldu


Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Ülker forması giyen ve takımın Euroleague tarihinin ilk Final Four'una kalmasında ciddi katkısı olan Amerikalı skorer Andrew Goudelock'ın yeni takımı belli oldu. Sarı-Lacivertli Ekip, yıldız oyuncu ile olan sözleşmesindeki kulüp opsiyonunu kullanmayıp oyuncuyu serbest bırakmıştı. Avrupa'dan Barcelona ile adı anılan ve NBA takımlarından Chicago Bulls ile de görüşme yapan -Mini Mamba- lakaplı Amerikalı oyuncu Çin ligi takımlarından Xinjiang Flying Tigers ile anlaştı.

Çin Ligi'nde son yıllarda sayısı artan yüksek bütçeli kontratlar nedeniyle birçok oyuncu bu lige giderken bu kervana son olarak Andrew Goudelock da dahil oldu. Xinjiang Flying Tigers ile 1 yıllık sözleşme imzalayan yıldız oyuncu, Çin temsilcisinden tek sezon için 1.9 milyon $ alacak.

Goudelock, Unics Kazan forması ile 2014 yılında EuroCup şampiyonluğu yaşamış ve ligin en değerli oyuncusu (MVP) seçilmişti. Geçtiğimiz yaz Fenerbahçe Ülker'e transfer olmuş olan Andrew Goudelock; Euroleague'de 17 sayı, 2.2 ribaund, 2.1 asist ve 14.4 verimlilik puanı ortalamasıyla; TBL'de de 11 sayı, 2 ribaund, 2.1 asist ortalamalarıyla oynamış ayrıca Bayern Münich karşısında bulduğu 10/13 üç sayılık isabet oranıyla, Euroleague tarihinde bir maçta en çok 3 sayılık isabet kaydeden oyuncu unvanının sahibi olmuştu. Bu başarısının yanı sıra yıldız oyuncu Euroleague'in En İyi 2. Beşine seçilme başarısı da göstermişti.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder