28 Temmuz 2015 Salı

Luka Zoriç ülkesine döndü


Fenerbahçe ile olan garanti sözleşmesi sona eren ve yeni sezon kadro planlamasında yer almamasından dolayı kulüp opsiyonu kullanılmayıp serbest bırakılan 31 yaşındaki Luka Zoriç ülkesine transfer oldu. Zoriç, geçtiğimiz sezonu Hırvatistan Ligi şampiyonu olarak tamamlayan Cedevita Zagreb'e transfer oldu. 

Fenerbahçe'de forma giydiği iki sezonda bir Cumhurbaşkanlığı Kupası bir de Türkiye Ligi şampiyonluğu kazanan Zoriç, geçtiğimiz sezon kariyerinde ilk kez Euroleague'de Final Four oynama başarısı göstermişti. Fenerbahçe ile geçtiğimiz sezon 23 Euroleague maçına çıkan Luka Zoriç, 5.8 sayı, 2.9 ribaund ortalamalarıyla oynamıştı.

Zoric bu imza ile kariyerindeki 13.takıma transfer olmuş oldu. Hırvat pivot daha önce Fenerbahçe ve Unicaja Malaga dışında; Pudmika Zadar Zabok, Cibona Zagreb, Sanac Karlovac, Dona Dubrava Zagreb, Dubrovnik, Sibenka Sibenik, Zagreb, Union Olimpija Ljubljana ve Braunschweig formaları giymişti.

2.11 boyundaki Hırvat oyuncu, 2015/2016 Turkish Airlines Euroleague Normal Sezon B Grubu'nda Anadolu Efes'e rakip olacak.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder