4 Temmuz 2015 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker'den ayrılan isimler - 2015


Fenerbahçe Ülker adına 2014/2015 sezonu Avrupa'da beklentilerin karşılanıp yerel ligde ise bu beklentilerin çok uzağında kalınarak tamamlandı. Euroleague'de tarihinde ilk kez Final Four oynama başarısı gösteren Sarı-Lacivertli Ekip, yerel turnuvalarda ise hedeflerinin çok uzağında kaldı. Türkiye Kupası'nda finale kadar yükselen fakat şampiyonluğu ezeli rakibi Anadolu Efes'e kaptıran Sarı-Lacivertli Ekip, Final-Four'un ardından başladığı TBL Play-Off'larında ise mental açıdan çok kötü bir görüntü çizerek yarı finalde elendi. Takımın Final Four sonrası bu derece keskin bir düşüş yaşaması teknik heyet ve taraftarlarda büyük bir hayal kırıklığı yaşattı.

Tüm bunların neticesinde koç Zeljko Obradovic takım içerisinde yeni bir yapılanmaya gitme kararı aldı. Bu bağlamda takımda ciddi bir değişim yaşanıyor. Uzun süredir Sarı-Lacivertli formayı giyen oyuncular bile topun ağzında. Koç yeni sezonla ilgili kadro planlamasını yaparken takım içerisinde de ciddi bir revizyona gidiyor. Bu yazımızda Fenerbahçe Ülker'de yeni sezonda göremeyeceğimiz oyuncuları sizler için derledik.

1- Andrew Goudelock
Fenerbahçe Ülker'in Euroleague'de Final Four oynamasında önemli katkısı olan Amerikalı skorer yıldız takımdan ayrılan ilk isim oldu. Euroleague'de oldukça başarılı bir sezon geçirmesine rağmen Türkiye Basketbol Ligi'nde aynı istikrarı tutturamayan ve beklentilerin uzağında kalan Amerikalı skorer özellikle sezon sonuna doğru mental olarak en fazla düşüş yaşayan oyuncuların başında geliyordu. Bunun yanı sıra Play-Off yarı final serisinin 3. maçında İzmir'de oynanan ve mağlubiyetle sonuçlanan maçın ardından teknik heyetten habersiz bir gece kulübüne gidip eğlenen skorer oyuncunun bu tavrı bardağı taşıran son damla oldu. Zeljko Obradovic, oyuncunun bu tavrından dolayı yıldız oyuncunun ipini çekti ve Fenerbahçe Goudelock ile olan sözleşmesindeki kulüp opsiyonunu kullanmayarak oyuncuyu serbest bıraktı. İsmi Barcelona ile de anılan Andrew Goudelock; yeni sezonda büyük ihtimalle NBA takımlarından Chicago Bulls forması giyecek. (İlgili haberi okumak için tıklayınız)

2- Nemanja Bjelica
Fenerbahçe'de 2 sezondur forma giyen ve özellikle geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla taraftarın gönlünde özel bir yer edinen Sırp Yıldız Nemanja Bjelica da yeni sezonda Sarı-Lacivertli formayı giymeyecek oyuncular arasında yer alıyor. Gösterdiği başarılı performansla Fenerbahçe'nin tarihinde ilk kez Final Four oynamasında ciddi katkısı bulunan yıldız oyuncu bu performansı ile Euroleague'de sezonun En Değerli Oyuncusu (MVP) seçilmişti. Bjelica, sık sık dile getirdiği NBA hayalini gerçekleştirmek için yeni sezonda takımda yer almayacak. Sezonun tamamlanmasıyla birlikte yönetime ve teknik heyete NBA'de oynamak istediğini ileten Sırp yıldız, kontratındaki NBA çıkışını kullanarak serbest kaldı. Yıldız oyuncunun önümüzdeki günlerde NBA haklarını elinde bulunduran Minnesota Timberwolves ile sözleşme imzalaması bekleniyor. (İlgili haberi okumak için tıklayınız)

3- Nikos Zisis
Fenerbahçe'ye sezon ortasında Unics Kazan'dan transfer edilen tecrübeli Yunan oyun kurucu ile yapılan sözleşme sona erdi. Takıma dahil olduğu günden itibaren tecrübesiyle takıma önemli katkı sağlayan Yunan oyuncu ile yeni sözleşme imzalanmayacak. Zeljko Obradovic'in yeni sezon kadro planlamasında kendisine yer bulamayan tecrübeli yıldız rotayı 10 yıl sonra ülkesine çevirdi. Yunanistan'daki eski takımı AEK'nın ciddi olarak ilgilendiği Yunan oyuncuya bir diğer Yunan temsilcisi Olympiacos'un da talip olduğu konuşuluyor. Bu iki takım dışında da talipleri olan Yunan guardın tercihini nasıl yapacağı merak konusu oldu. Tercihini Yunanistan'dan yana kullanması durumunda Zisis 2005 senesinde ayrıldığı ülkesine 10 yıl sonra geri dönmüş olacak.

4- Semih Erden
Anadolu Efes'te geçirdiği çok kötü bir sezon ile dibe vurmuşken Fenerbahçe kapılarını açtı eski oyuncusuna. Kadro dışı bırakılıp uzun süre formasından uzak kalmasına rağmen bireysel olarak çalışmalarını sürdürmüş ve Fenerbahçe'den aldığı teklifi kabul ederek yeni bir başlangıç yapmaya karar vermişti tecrübeli oyuncu. Sezon boyunca Sarı-Lacivertli forma ile önemli maçlarda çıkartan Semih'in yıldızı koç Zeljko Obradovic ile bir türlü barışamadı. Maç içerisinde sıkça yaşadığı konsantrasyon kaybı problemi ve istikrarını koruyamaması nedeniyle sezon boyunca koçtan sert eleştirilere maruz kalmıştı. Sözleşmesi biten Semih'in öncelikli planı NBA'e geri dönmek. Bunun için menajeri aracılığıyla NBA'de kontrat aramaya başlayan oyuncu bu arzusunu gerçekleştirememesi durumunda ne yapacağı henüz bilinmiyor. Kendisiyle Pınar Karşıyaka'nın da ilgilendiği biliniyor. Fenerbahçe tarafından da alternatifler arasında yer alan Semih için nasıl bir karar verilecek, oyuncu Zeljko Obradovic ile çalışmaya devam edecek mi bunu ilerleyen günlerde göreceğiz. Ancak şu an için Semih'in en büyük hedefinin yeni sezonda NBA'e dönüş yapmak olduğu çok açık.

5- Serhat Çetin
Fenerbahçe'ye geçtiğimiz yaz transfer edilen ve sezon içerisinde çok az süre bulabilen tecrübeli oyuncu ile yollar ayrıldı. Sözleşmesi devam etmesine rağmen beklediği süreleri bulamadığı için mutsuz olan Serhat ile yapılan sözleşme feshedildi. Tecrübeli oyuncunun Galatasaray Liv Hospital ile anlaşması bekleniyor. 

6- Oğuz Savaş
Fenerbahçe'ye 2006 yılında Ülker ile birleşme gerçekleştirildiğinde gelen ve 2006 yılından bu yana aralıksız Sarı-Lacivertli formayı giyen Oğuz Savaş ile de yollar ayrıldı. Sözleşmesi sona eren tecrübeli oyuncu ile koç Obradovic'in raporu doğrultusunda yeni sözleşme imzalanmadı. Oğuz Savaş'ta gelecek sezon için, Euroelague'de oynayacak olan Darüşşafaka Doğuş ile anlaştı.

7- Luka Zoric
Koç Zeljko Obradovic'in takımın başına geldiği sene Malaga'dan transfer edilen ve 2 sezondur Fenerbahçe forması giyen Hırvat pivot Luka Zoric ile de yollar ayrıldı. Sözleşmesindeki kulüp opsiyonu kullanılmayan Hırvat uzun takımdan gönderildi. Luka Zoric özellikle geçtiğimiz sezon ki performansı ile sıkça eleştirilmiş ve takıma beklenilen katkıyı sağlayamamıştı.

8- Can Altıntığ
Geçtiğimiz sezon takıma dahil edilen ve daha 2 yıllık sözleşmesi bulunan Can Altıntığ, sezon ortasında Trabzonspor Medical Park'a kiralanmıştı. Kiralık sözleşmesi sona eren ve tekrar takıma dönen oyuncu ile ilgili kesin karar henüz verilmiş değil. Beklenti Can'ın yeni sezonda da kiralık olarak başka bir takıma gönderileceği yönünde. Ancak iyi bir teklif gelmesi durumunda oyuncunun satılması da gündeme gelebilir.

Emir Preldzic ile ilgili bölümü ayrı bir yazı olarak sizlerle paylaşacağız. Emir'in takımda kalma şansının devam ettiğinden dolayı kendisini bu listeye dahil etmedik. Kendisiyle ilgili gelişmeleri ilerleyen günlerde ayrı bir yazı ile sizlerle paylaşacağız.

ÖNEMLİ NOT: Bu haber Fenerbahçe Ülker Basket Blog'u tarafından derlenmiştir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder