25 Temmuz 2015 Cumartesi

Udoh transferinde kritik gün; Pazartesi


Dün yayınladığımız haberimizden de hatırlayacağınız üzere Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, geçtiğimiz sezonu Los Angelas Clippers'ta geçiren ve çok fazla süre bulamayan Nijerya asıllı Amerikan oyuncu Ekpe Udoh'a transfer teklifinde bulunmuştu. Bugün ise bu transfer girişimiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Fenerbahçe Genel Menajeri Maurizio Gherardini, koç Zeljko Obradovic'in kendisine verdiği liste doğrultusunda geçtiğimiz haftalarda Amerika'ya gitmiş ve Las Vegas'ta düzenlenen 2015 NBA Yaz Ligi organizasyonunu yerinde takip etmişti. Yaz Ligi'nin tamamlanmasının ardından transfer görüşmelerine hız veren ve koçun kendisine verdiği liste doğrultusunda görüşmeler yürüten Gherardini, geçtiğimiz hafta içerisinde NBA'de serbset oyuncu (free-agent) konumunda bulunan Ekpe Udoh'a menajeri vasıtasıyla resmi transfer teklifini iletti. Yapılan görüşmeler neticesinde her iki taraf imza aşamasına geldi ancak Udoh, kendisine birkaç NBA takımından da teklif olduğunu ve kesin karar için biraz süre istediğini Fenerbahçe yönetimine iletti.

Ekpe Udoh, bu hafta sonu NBA'den kendisi ile ilgilenen takımlarla görüşmeler yapacak. İstediği kontratı alamaması durumunda ise önümüzdeki hafta başında İstanbul'a gelerek Sarı-Lacivertli Ekip ile resmi sözleşmeye imza atacak.

Sarı-Lacivertli Ekip'in listesinde Udoh'un alternatifleri olarak; Richard Dorsey, Ryan Hollins, ve Bernard James bulunuyor.

3 numara transferi için ise Sırp oyuncu Nikola Kalinic ile kesin anlaşmaya varan Fenerbahçe, oyuncunun mevcut takımı olan Kızılyıldız ile buy-out görüşmelerini sürdürüyor. Kanarya, Udoh ve Kalinic'i kadrosuna katıp transfer çalışmalarını sonlandırmayı hedefliyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder