1 Temmuz 2015 Çarşamba

Fenerbahçe, Barış Hersek ile ön anlaşmaya vardı


Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, yeni sezon transfer çalışmalarına devam ediyor. Sarı-Lacivertli Ekip Kostas Sloukas ve Pero Antic transferlerini resmen açıkladı. Bobby Dixon transferi içinse Emir Preldzic'in kontratından çıkılması bekleniyor. Bu üç ismin yanı sıra Fenerbahçe dördüncü transferini de yaptı. Geçtiğimiz sezon Pınar Karşıyaka forması giyen Barış Hersek ile ön anlaşmaya varıldı. Barış Hersek transferini bugün Fenerbahçe Televizyonunda yayınlanan "Güncel" programına katılan Fenerbahçe Takım Menajeri Ömer Onan açıkladı.

Ömer Onan Barış  Hersek ile ilgili olarak; "4 numara pozisyonu için bir yerli oyuncu transfer etmek istiyorduk. Bu isimde Barış Hersek oldu. Geçtiğimiz sezon Pınar Karşıyaka'da çok iyi bir sezon geçirdi. Çok mücadeleci ve hırslı bir oyuncu. Yeni sezonda uzun rotasyonumuzun bir parçası olacak." şeklinde konuştu.

Barış Hersek, geçtiğimiz sezon Türkiye Basketbol Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan Pınar Karşıyaka formasıyla 28 lig maçına çıktı. Ortalama 20.39 dakika sahada kalan oyuncu; 7.8 sayı, 2.5 ribaund, 0.5 asist ve 7.5 verimlilik puanıyla oynadı. TBL playofflarında ise 12 maça çıkan Hersek; 16.58 dakika sahada kalırken; 4.3 sayı, 2.5 ribaund, 0.3 asist ve 3.3 verimlilik puanı ortalamalarıyla oynamıştı.

Anadolu Efes altyapısında yetişen ve 2006/2007 sezonu itibariyle iki sezon A takımda yer alan 1988 doğumlu oyuncu, sırasıyla Darüşşafaka, Banvit ve Antalya Bşb'nde birer sezon oynayarak 2011/2012 sezonunda Beşiktaş'a transfer oldu. 2 sezon formasını giydiği  Siyah-Beyazlı Ekip ile 2012/2013 sezonunda hem lig, hem Cumhurbaşkanlığı Kupası, hem Türkiye Kupası hem de Eurochallenge Kupası kazanan oyuncu 2013 yazında Pınar Karşıyaka'nın yolunu tuttu. 2 sezon geçirdiği İzmir temsilcisinde de bir Cumhurbaşkanlığı Kupası, bir Türkiye Kupası ve bir Lig Şampiyonluğu yaşayan Barış, yeni sezondan itibaren Fenerbahçe'nin başarısı için mücadele edecek. Barış Hersek aynı zamanda Türk Milli Takımının da formasını giyiyor.

Ömer Onan, Maurizio Gherardini ile birlikte  katıldığı "Güncel" programında ayrıca; "Pero Antic'in dışında 4 ve 5 numaralı pozisyonlar için birer tane daha yabancı oyuncu transfer etmek istiyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor." diyerek uzun rotasyonu için önümüzdeki günlerde yapılacak transferlerin müjdesini verdi. Bununla beraber Ömer Faruk Yurtseven'in önümüzdeki sezon 5 numara rotasyonunda da yerli genç oyuncu olarak yer alacağını açıklayan Onan, Semih Erden'in de takımdan ayrıldığını üstü kapalı açıklamış oldu.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder