4 Temmuz 2015 Cumartesi

Barış Hersek resmen Fenerbahçe Ülker'de!


Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı ilk yerli oyuncu transferini resmen yaptı. Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Televizyounda "Güncel" programına katılan Fenerbahçe Ülker Genel Menajer Yardımcısı ve Takım Menajeri Ömer Onan, Barış Hersek ile ön anlaşmaya vardıklarını ve yeni sezonda Barış'ın Sarı-Lacivertli formayı giyeceğini açıklamıştı. Bugün de her iki taraf adına imzalar atıldı ve transfer sonlandırıldı.

Transfer ile ilgili resmi açıklama oyuncunun menajerlik şirketi tarafından yapıldı. Agency ISTBASKET, twitter hesabı üzerinden yayınladığı mesajda; "Pınar Karşıyaka ile harika bir sezon geçiren Barış Hersek, farklı bir meydan okumaya hazır. Artık resmi olarak, Hersek Fenerbahçe Ülker'de oynayacak." açıklamasında bulundu. Sözleşmenin süresi ile ilgili bir bilgi verilmezken anlaşmanın 2 yıllık olabileceği tahmin ediliyor.

Barış Hersek, geçtiğimiz sezon Türkiye Basketbol Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan Pınar Karşıyaka formasıyla 28 lig maçına çıktı. Ortalama 20.39 dakika sahada kalan oyuncu; 7.8 sayı, 2.5 ribaund, 0.5 asist ve 7.5 verimlilik puanıyla oynadı. TBL play-offlarında ise 12 maça çıkan Hersek; 16.58 dakika sahada kalırken; 4.3 sayı, 2.5 ribaund, 0.3 asist ve 3.3 verimlilik puanı ortalamalarıyla oynamıştı.

Anadolu Efes altyapısında yetişen ve 2006/2007 sezonu itibariyle iki sezon A takımda yer alan 1988 doğumlu oyuncu, sırasıyla Darüşşafaka, Banvit ve Antalya Bşb'nde birer sezon oynayarak 2011/2012 sezonunda Beşiktaş'a transfer oldu. 2 sezon formasını giydiği  Siyah-Beyazlı Ekip ile 2012/2013 sezonunda hem lig, hem Cumhurbaşkanlığı Kupası, hem Türkiye Kupası hem de Eurochallenge Kupası kazanan oyuncu 2013 yazında Pınar Karşıyaka'nın yolunu tuttu. 2 sezon geçirdiği İzmir temsilcisinde de bir Cumhurbaşkanlığı Kupası, bir Türkiye Kupası ve bir Lig Şampiyonluğu yaşayan Barış, yeni sezondan itibaren Fenerbahçe'nin başarısı için mücadele edecek. Barış Hersek aynı zamanda Türk Milli Takımının da formasını giyiyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder