28 Temmuz 2013 Pazar

Fenerbahçe Ülker'e bir dünya yıldızı daha


Dün girdiğimiz Ahmet Özokur'un açıklamarı daha tazeliğini korurken gece yarısı çıkan haberler Fenerbahçe Ülker taraftarında büyük bir şaşkınlık ve mutluluk yarattı. Hürriyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Ahmet Ercanlar, gece yarısı Hürriyet internet sitesine girdiği haberde "Fenerbahçe Ülker'in resmen Milos Teodosic'i renklerine bağladığını" yazdı. Bu andan itibaren Fenerbahçe forum siteleri ve sosyal medya Milos Teodosic transfer haberiyle adeta yıkıldı.

Bu haberin kısa sürede gündeme oturması ile yabancı basketbol siteleri de bu haberi duyurmaya başladı. Oyuncunun menajeri bu anlaşmayı yalanlamış olsa bile, Ahmet Ercanlar "Menajer istediği kadar yalanlasın. Bu iş bitti" diyerek haberinin doğru olduğuna olan inancını gösterdi.

Bu sabah edindiğimiz bilgilere göre ise; Fenerbahçe Ülker, Milos Teodosic ile her konuda anlaştı. Yani oyuncu ile yapılan görüşmeler mutlu sonla tamamlandı. Şu anda kulübü CSKA Moskova ile buy-out konusunda görüşmeler devam ediyor. Rus temsilcisi buy-out bedeli olarak 1.8 milyon Euro isterken Fenerbahçe Ülker 1.2 milyon Euroluk teklif yaptı. Ancak arada ciddi bir farkın olmaması ve CSKA'nın da Jeremy Pargo transferi sonrası Milos'u serbest bırakmak istemesi anlaşmanın 1-2 gün içerisinde sağlanacağının sinyalini veriyor. 

İspanyol takımı Barcelona Regal'in de ısrarla istediği ancak daha önceki transferlerde olduğu gibi Coach Zeljko Obradovic faktörü ile diğer takımlardan bir adım önde olan ve Avrupa'nın yıldız isimlerinin ilk tercihleri arasına girmeyi başaran Sarı-Lacivertli Ekibimiz Milos Teodosic transferinde de hem Obradovic kozunu hemde Ülker destekli güçlü mali yapısını kullanarak mutlu sona çok yaklaştı. Teodosic'in gelmesi ile Türk Basketbol Tarihinin en güçlü, en heyecan verici kadrolarından biri kurulmuş olacak.


Çok büyük bir sürpriz olmazsa Fenerbahçe Ülker'in 2013/2014 sezonu takım kadrosu şöyle olacak:

PG: Milos Teodosic - Barış Ermiş
SG: Bo McCalebb - Ömer Önan - Melih Mahmutoğlu
SF: Emir Preldzic - Bojan Bogdanovic - Metecan Birsen
PF: Lunas Kleiza - Nemanja Bjelica - İlkan Karaman
C: Luka Zoric - Oğuz Savaş - Kaya Peker

1 yorum :