22 Temmuz 2013 Pazartesi

Nemanja Bjelica'da mutlu son


Coach Zeljko Obradovic'in takımın başına geçmesiyle transfer etmek istediği oyuncuların başında gelen Nemanje Bjelica'da Fenerbahçe Ülker mutlu sona ulaştı. Transferi için Barcelona kulübü ile yarışan Sarı-Lacivertli Ekibimiz, Obradovic faktörü ile öne geçerek 25 yaşındaki Sırp basketbolcuyla 3 yıllık anlaşmaya vardı. Bjelica, 2010 yılından bu yana İspanya ACB Ligi takımlarından Laboral Kutxa'da forma giyiyordu.

2015 yılına kadar Laboral Kutxa ile sözleşmesi bulunan Nemanja Bjelica için Fenerbahçe Ülker yetkilileri oyuncunun kulübü ile buy-out konusunda da anlaşmaya vardı. Transferin gerçekleştiği haberini ise ilk açıklayan; mondo.rs adlı internet sitesine konuşan oyuncunun menajeri Bojan Tanjevic oldu.

Tanjevic, transfer ile ilgili; "Görüşmeler 2 ayı aşkın bir süredir yoğun talep ile sürüyordu. Saklamaya gerek yok, Nemanja kendisiyle ciddi bir şekilde ilgilenen Barcelona’ya gitme konusunda istekliydi. Barcelona’nın da ona iyi bir teklifi ve planı vardı. Ancak Zeljko Obradovic’in varlığı onu etkiledi ve Bjelica da Fenerbahçe Ülker’i seçti" dedi.

Menajeri ayrıca Bjelica'nın, 2009 Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya ve yine aynı yıl düzenlenen Dünya Üniversite Oyunları'nda altın madalya kazandığını ve Fenerbahçe Ülker ile de kupalar kazanmak istediğini söyledi.

Oyuncunun menajeri Bjelica'nın gelecek planlaması ve hedefleriyle ilgili olarakta; "Bjelica'nın kontratında 2015 yılı yaz ayında buy-out karşılığında NBA'e gitme maddesi bulunuyor. Bjelica, Obradovic'in oyun sisteminde 2 yıl yer alıp, çok çalışıp üzerine koyup, 2 yıl sonra önemli bir oyuncu olarak NBA'e gitmek istiyor" açıklamasını yaptı.

3 ve 4 oynayabilen 2.09'luk Bjelica geçtiğimiz sezon Euroleague'de  23.1 dakika süre alıp 9.9 sayı 5.7 ribaunt 1.3 asist ortalamaları ile oynadı. İspanya Ligi'nde ise 23.7 dakikada 9.8 sayı, 5.7 ribaunt ve 1.1 asist ile oynadı. 

Nemanja Bjelica takımımıza hayırlı olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder