27 Temmuz 2013 Cumartesi

Ahmet Özokur "Teodosic alternatiflerimiz arasında"


Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımımızın ana sponsoru Ülker'in yönetim kurulu üyelerinden Ahmet Özokur, kişisel twitter hesabından Fenerbahçe Ülker'in transfer çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dün gece twitter hesabı üzerinden yeni açıklanan üç transferi değerlendiren Özokur, "Bjelica, Zoric, Kleisa... daha devamı gelecek. Bu sene Fenerbahçe Ülker Avrupa iddiasında ısrarlı." dedi. Bir taraftarın "Bu sezon lig şampiyonluğu da önemli. Ligi unutmayalım" mesajına cevap olarak; "Savaşçı bir Fenerbahçe Ülker olduğunda, mücadele ettiğimiz her alanda şampiyon olacağız. Bu sene hedefimiz bu." tweetini gönderdi.

Yine taraftarlarla yaptığı soru cevapta bir taraftarın "Ahmet bey, Olası bir başarısızlık durumunda ne tür yaptırımlar ya da tedbirler alacaksınız?" sorusuna "Bu sene başarısızlık yok. Boyun eğmek ve yıkılmak yok. Hep beraber savaşıp, her kupayı kaldıracağız." şeklinde cevap verdi.

Obradovic'in her açıklamasında taraftarı salona çekmesine ve bu sezonki taraftar desteğinin önemine de değinen Ahmet Özokur, "Koç Obradovic ilk tanıştığımızda, salonumuza baktığında her maçı tıka basa hayal ediyorum dedi. Hep destek, tam destek." diye tweet atarak taraftarlara da mesaj göndermeyi ihmal etmedi. Hatırlayacağınız üzere Obradovic'te imza töreninde "Hayatta farklı kazançlar vardır. Şampiyon olduğunuz zaman herkes bunu anlar. Benim içinse daha büyük başarı, kazançlar dışında, taraftarın basketbolu her maçta keyifle izlemesidir. Hepimiz için en büyük başarı bu olacaktır. O nedenle taraftarlarımızı tüm maçlara bekliyoruz" diye konuşmuştu.

Ahmet Özokur'un açıklamaları arasında en dikkat çeken nokta ise transfer çalışmalarıyla ilgili attığı tweerler oldu. Kadromuza Luka Zoric, Nemanja Bjelica ve Linas Kleiza'yı kattıktan sonra transfer çalışmalarının son sürat devam ettiğini belirten Özokur, "Fenerbahçe Ülker'de 1 numaraya da bir takviye düşünüyoruz. Alternatifler içerisinde takımımıza en faydalı oyuncuyu renklerimize bağlayacağız." diyerek şimdiki hedefin oyun kurucu pozisyonuna bir takviye olduğunu dile getirdi. Bu tweetin üzerine bir taraftarın "Teodosic alternatiflerimiz arasında mı?" diye yönelttiği soruya Ahmet Özokur; "Evet" cevabını vererek Sırp yıldız Milos Teodosic ile ilgilendiğimizi birinci ağızdan açıklamış oldu. Oyun kurucu transferinin 1 hafta içerisinde tamamlanmasını beklediğini de sözlerine ekleyen Özokur bu açıklamaları ile bir anda basketbol basınında ve Fenerbahçeli taraftarlar arasında heyecan yarattı.

Bugün Avrupa basınında çıkan haberlerde Fenerbahçe Ülker'in Milos Teodosic transferi için CSKA Moskova'ya Bo McCalebb takasını önerdiği yazılmıştı. Ancak TrendBasket'in iletişime geçtiği Teodosic'in menajeri Nick Lotsos; "Takas haberleri yanlış. Fenerbahçe'den Milos için 'takas' teklifi yok." diyerek bir teklifin bulunduğunu ancak bunun takas teklifi olmadığını açıkladı. 

Fenerbahçe Ülker'in oyun kurucu pozisyonu için bir diğer adayı ise; Kuban takımında forma giyen Nick Calathes... Takımıyla sözleşmesi devam eden Calathes'in daha önce de birlikte çalıştığı Obradovic'le yeniden çalışmaya sıcak baktığı ve bu transfere olumlu yaklaştığı biliniyor. Ancak geçtiğimiz sezon Panathinaikos, Calathes'i geri almak istediğinde Kuban buy-out olarak 1 milyon Euro fesih bedeli istemişti. Bu sezonda buy-out bedeli olarak kapıyı bu bedelin altında açmayacakları kesin gibi. Ahmet Özokur'un dediğine göre yeni oyun kurucumuzu 1 hafta içerisinde öğreneceğiz. Bakalım Nick Calathes mi yoksa Milos Teodosic mi Sarı-Lacivertli formayı giyecek. Bekleyip görelim...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder