31 Temmuz 2013 Çarşamba

İzzet Türkyılmaz Fenerbahçe Ülker'de


Yabancı transferde Nemanja Bjelica, Luka Zoric ve Linas Kleiza'yı renklerine bağlayarak kadrosunu güçlendiren Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, yurt içerisinde de transfer çalışmalarını sürdürüyor. Yerli oyuncu rotasyonunu gençleştirmek isteyen ve gelecek vaadeden, potansiyelli ve yetenekli gençleri kadrosuna katmayı planlayan takımımızda Melih Mahmutoğlu'ndan sonra ikinci transfer de İzzet Türkyılmaz oldu. 

Forvet pozisyonunda oynayan 23 yaşındaki genç oyuncu ile her konuda anlaşmaya varan Sarı-Lacivertli Ekip, oyuncunun kulübü Banvit ile de transfer konusunda anlaşmaya vardı. A Milli Basketbol Takımımızında formasını giyen genç basketbolcu ligimizin gelecek vaadeden oyuncuları arasında yer alıyor. Ayrıca İzzet, NBA draftlarında Denver Nuggest tarafından 50. sırada seçilmişti.

Geçtiğimiz sezon Erdemir forması giyen ve başarılı bir performansa imza atan 23 yaşındaki forvet Melih Mahmutoğlu ile de her konuda anlaşmaya varan Fenerbahçe Ülker, oyuncu ile 3 yıllık sözleşme imzalayacak. Coach Zeljko Obradovic'in Genç Erkekler Avrupa Şampiyonasında MVP seçilen Tofaş'ın genç oyuncusu Kenan Sipahi'yi de Fenerbahçe Ülker'e kazandırmak istediği ancak tecrübe kazanması için bir sezon daha yüksek süreler alacağı bir takıma kiralanmasını istediği öğrenildi. Obradovic'in bu görüşü sonrası Fenerbahçe Ülkerli yetkililer, Tofaş'a Kenan Sipahi için yaptıkları teklife "bir sezon daha Tofaş'ta kiralık olarak oynayabilir" maddesini ekledi. Transferin gerçekleşmesi durumunda Kenan, Fenerbahçe Ülker'in oyuncusu olarak, önümüzdeki sezon Tofaş'ta kiralık olarak forma giyecek.

Fenerbahçe Ülker yerli transferini, bu üç isimi kadrosuna katarak tamamlamayı düşünüyor. Yabancı transferde ise oyun kurucu mevkisi için görüşmeler sürüyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder