13 Temmuz 2013 Cumartesi

Türk Milli Takımlarında mücadele eden Fenerbahçeliler


Fenerbahçe Ülker'de yeni sezonun planlaması yapılırken bir yandan da yerli oyuncular Milli Takımlarda görev yapmak için kamplara gitmeye devam ediyor. A Takım ve alt yapısı ile Türk Basketbolunun lokomotif kulüplerinden biri olan Fenerbahçe Ülker, kulüp başarısının yanı sıra Milli Takımlara gönderdiği sporcuları ile de Türk Basketboluna büyük katkı sağlamaya devam ediyor.

Bu yıl üç farklı organizasyonda mücadele edecek olan A Milli, Genç Milli ve Ümit Milli Erkek Basketbol Takımlarının teknik ve oyuncu kadrolarında çok sayıda Fenerbahçe Ülkerli sporcu ve teknik personel görev yapıyor.

4-22 Eylül 2013 tarihleri arasında Slovenya’da düzenlenecek 2013 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Takımımızın 20 kişilik aday kadrosu geçtiğimiz günlerde açıklandı. Aday Kadroda Fenerbahçe Ülker'den İlkan Karaman, Oğuz Savaş, Ömer Onan, Barış Ermiş ve Emir Preldzic yer alıyor. Sporcuların yanı sıra teknik kadroda ise; yardımcı antrenörümüz Ertuğrul Erdoğan, kondisyonerimiz İlker Bergutay ve masörlerimizden Faik Özköksal'da yer alıyor.

18-28 Temmuz 2013 tarihleri arasında Letonya’da yapılacak olan Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’na katılacak olan Genç Erkek Milli Takımımızın 12 kişilik kadrosu bugün açıklandı. Turnuvada ülkemizi temsil edecek olan 12 oyuncu arasında Fenerbahçe Ülker'in genç basketbolcuları Metecan Birsen ve Berk İbrahim Uğurlu'da yer alıyor.


9 Temmuz 2013 günü Estonya’da başlayan ve 21 Temmuz 2013 tarihinde sona erecek olan Ümit Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Ümit Erkek Milli Takımımızın kadrosunda da Fenerbahçe Ülker altyapısından yetişmiş ve geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi Takımlarından Olin Edirne ve Erdemirspor'a kiralanmış olan Erbil Eroğlu ve Berkay Candan'da yer alıyor.

Erkek Basketbolun yanı sıra Bayan Basketbol Milli Takımlarına da çok sayıda sporcu gönderen Fenerbahçe Spor Kulübü, Avrupa 3.sü olan A Milli Kadın Basketbol Takımına Birsel Vardarlı, Esmeral Tunçluer, Tuğçe Canıtez, Quanitra Hollingsworth ile yardımcı antrenör Ömer Buharalı'yı gönderdi.

Türkiye'de düzenlenen ve Samsun'un evsahipliği yaptığı Avrupa Kız Basketbol Şampiyonası’nda bu akşam yarı final maçına çıkacak olan Ümit Kız Milli Takımımızda Olcay Çakır, Özge Kavurmacıoğlu ve Cansu Köksal ile Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız antrenörlerinden Ümit Dahar da yardımcı antrenör olarak çağrıldı.

Hırvatistan’da, 15-25 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan Yıldız Kız Basketbol Milli Takımı kampına, Fenerbahçe'den Melis Gülcan, Başak Altunbey ile Deniz Çatalbaş çağrıldı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder