10 Haziran 2011 Cuma

İnsan değil, hayvan sürüsü!


Konunun başlığını biryerlerden hatırlayacaksınızdır. Eğer hatırlamadıysanız ben hatırlatayım; bu çok sert tepkiyi geçen sezon Beko Basketbol Ligi Normal sezon maçında oynanan, Galatasaray CC-Fenerbahçe Ülker maçı sonrasında yaşanan olayarın üzerine antu.com sayfasına taşımış ve sitenin girişine üzerinde bu yazı bulunan bir resim koymuştu. O zamanki olaylarlar elbette çok büyüktü. Galatasaray taraftarı sahaya inmişti ve oyuncularımıza saldırmaya çalışmışlardı.

Aslında benim en büyük endişemde buydu. Dün gece oynanan maçta eğer Fenerbahçe Ülker kazansaydı eminimki bu olaylar tekrardan yaşanacaktı. Ama neyseki Galatasaray genelde maçı önde götürdü ve sonuç olarakta kazandı. Bu durum şimdi daha da kritik hale dönüştü. Neden mi? Çünkü yarın akşam oynanacak maçı Fenerbahçe Ülker kazandığı taktirde, Galatasaray artık şampiyonluğun gittiğini kabul edecek. Nedeni ise ilk iki maçta toplam 43 sayı fark yedikleri Sinan Erdem'e gelecekler ve burada 5. maçı oynayacaklar. İşte Galatasaray adına son maç statüsünde olan yarınki maçta eğer yenilmeleri durumunda geçen sezon yaşanan olayların yaşanmaması imkansız değil. Buna göre emniyetin gerekli tedbirleri alması lazım. Galatasaray taraftarının ne kadar çirkef bir topluluk olduğunu bizler zaten biliyoruz ama emniyetinde bunu anlamnası lazım!

Dün geceki maçta belki çok büyük olaylar olmadı ama çok fazla edilen küfürler vardı. Daha maç başlamadan ısınmaya çıkan oyuncularımıza başlayan küfürler ve sahaya atılan yabancı maddeler maçta yaşanacakların habercisiydi. Oyuncularımız ısınırken başta Kaya olmak üzere, Ömer ve Oğuz'a edilen küfürler spor ahlakına yakışmıyor. Ezeli rakip olabilirsiniz, rakibinize küfürde edebilirsiniz (bunu hiç tasvip etmesemde) ama rakibinizin oyuncusuna sırf o formayı giyiyor diye küfür etmek üstelikte annesine küfür etmenin hiçbir izahı olamaz! Bu tamamen bir şeref yoksunluğundan kaynaklanan problemdir. Eğerki Milli Takım oyuncuna bile sen ana-avrat küfür ediyorsan ben senin vatan sevginden de şüphe ederim, şerefinden de, haysiyetinden de! Bu kadar çirkefleşmenin hiçbir anlamı yok. Sinan Erdem'de de maçlar oynandı ama hiçbir Galatasaraylı oyuncuya ana-avrat küfür edilmedi. Bu da taraftar profiliyle alakalı birşey. Çapulculara toplarsanız salona olacaklar bellidir işte. O küfürler edilirken hiçbir anons yapılmaması da işin en acıklı taraflarından biri. Geçen sene final serisinde rakibe küfür ettiğimiz için yüklü bir para cezası almıştık. Bakalım Galatasaray'a ne tür bir ceza! verilecek. Bekleyip göreceğiz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği; "Spor, dostluk ve kardeşliktir." sözünü dün gece "Spor, şiddet ve küfür aracıdır" olarak değiştiren Galatasaray'ın çirkef taraftarını birkez daha kınıyorum!!!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder