19 Haziran 2011 Pazar

Euroleague'de Top 8'i garantiledik

Bu yıl çok iyi bir sezon geçirdik. Hem ligde şampiyonluğa ulaştık hemde Türkiye Kupasında mutlu sona ulaştık. Bunlara birde Euroleague'de devleri kendi evlerinde devirip TOP 16'ya yükselmeyide ekledik. Fakat şanssız sakatlıklar bir türlü yakamızı bırakmadığı için, fazlasıyla hakettiğimiz TOP 8'in kıyısından döndük.

Başarılı geçen bu sezonun ardından hem bizlerde hemde basketbol camiasında beklentilerde bir o kadar arttı. Hem gelecek sezon yeni salonumuza geçmemiz hemde Euroleague Final Four'unun İstanbul'da oynanacak olması bizleri daha da heyacanlandırmaya başladı.

Bu heyecan yöneticilerimizi de sarmış olacak ki daha ligin bitmesinin üzerinden 2 gün geçmeden transfer çalışmalarına başladılar. Ve bu sezonun ilk bombaları bugün akşam üstü patlattılar. Geçtiğimiz sezon Cibona Zagreb'te forma giyen ve forvet mevkinde oynayan Bojan Bogdanovic ile geçtiğimiz sezon Partizan forması giyen ve power forvet mevkinde oynayan James Gist ile ön anlaşma sağlandığı açıklandı. Bu iki oyuncuyu da Euroleague'i yakından takip edenler çok iyi bilirler.

Bojan Bogdanovic uzun boyunun yanında dış atışlardaki yüksek isabet oranıyla tanınıyor. Pota altı hücumlarda da iyi olan Bogdanovic bu sezon Euroleague'de en değerli genç oyunculardan biri olarak gösterildi. Ukic-Tomas ve Koç Spahija'dan sonra takımımızdaki 4. Hırvat olacak Bojan. Ve bu üç oyuncu da Hırvatistan Milli Takımının vazgeçilmez oyuncuları arasında yer alıyor. Yani bu transferle Hırvat Milli Takımının ilk beşinden üç oyuncu kadromuzda olmuş olacak.

James Gist ise özellikle atletik özellikleriyle ön plana çıkan bir oyuncu. Çok iyi bir blok tehtidine sahip olan Gist ayrıca gözü kara bir şekilde kalabalık pota altına girip harika smaçlara imza atabilen bir oyuncu. Hücum ve savunma ribaundlarında da etkili olan Gist, geçtiğimiz sezon Euroleague'de başarılı bir sezon geçirmişti.

Bu yapılan iyi iki transferle birlikte önümüzdeki sezon TOP 8 garanti gibi. Şimdi Jasikevicius'un gitmesinin ardından yerine alınacak kaliteli bir oyun kurucuyla (guard) gelecek sezon Final Four hiçte uzak olmayacak.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder