6 Haziran 2011 Pazartesi

İlk maçta eze eze...


Maç başlamadan önce kazanacağımızı biliyordum ama bu kadar fark olacağını tahmin etmiyordum. Tahmin etmememin nedeni; Galatasaray Cafe Crown'un bizle baş edebilecek güçte olması değil, bizim oyuncularımızın 2. maçı düşünerek sayı farkı açıldığında oyunu rölantiye alacaklarını düşünmemdi.

Maçı değerlendirmeye geçersek, Mücadele kısaca şunu söyledi bize; Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Cafe Crown'dan kat ve kat daha tecrübeli ve daha kaliteli bir takım. Bunu zaten biz biliyorduk ama 21 sene sonra finale çıkan rakip takımın taraftarları bu görüşün tam tersini iddaa ediyorlardı. Onlara göre hala Galatasaray bu seriyi 4-1 kazanabilirmiş.. Neyse biz kendimize bakalım. Şu anda elimizdeki bu kadronun (Kinsey, Mirsad, Vidmar ve Engin gibi çok rahat ilk 5 başlayabilecek ve ayrı bir takımla ligimizde şampiyonluğa oynayabilecek güce sahip sakatlarımız olmasına rağmen) Türkiye Ligi'nin üstünde olduğunu bir kez daha kanıtladık dosta düşmana. Maçta 9 kişilik bir rotasyonla oynadık. Buna Oğuz'un 2 dakikada 3 faul ile uzun süre kenarda kalmasıda eklenince uzun rotasyonunda elimizde sadece Kaya, Lavrinovic ve geldiği günden beri hep eleştirilen May kaldı. İlk yarının geri kalan 18 dakikasında hep bu 3 uzunu rotasyonda kullandık. Bu dezavantaja rağmen Emir'in pota altını harika beslemesiyle May bu maçta takımın en iyilerinde biri oldu. Ömer, gıcık olduğum Tutku'ya yaptığı savunma ve hücumdaki başarısı ile yine sayı yükümüzü çeken isim oldu. Kaya bu maçta topu kazanmak için kendini yerlere attı ve belkide Fenerbahçe kariyerindeki en istekli maçını oynadı, Tomas, en kritik dakikaların adamı olduğunu bir kez daha gösterdi. Lavrinovic, gs'lı oyuncuların yüzünde patlattığı bloklarına birde hücumda, özlediğimiz bitiriciliğini de ekledi...

Sonuç olarak; Biz dün sahada sadece yapmamız gerekeni yaptık. Kendimizi fazla zorlamadan alışık olduğumuz oyunu oynadık. Ve özelliklede bu sene alıştığımız galibiyetlerden birini aldık. Şimdi 2. maçıda kazanmamız durumunda çok büyük bir avantaj yakalıycaz. Bu maç bu serinin max. 5 maçtan fazla sürmeyeceğini gösterdi.

Taraftarlara da muhteşem desteği için ayrı bir teşekkür etmek istiyorum. Fenerbahçe Taraftarının büyülküğünü bir kez daha gösterdik.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder