15 Haziran 2011 Çarşamba

Bu maçtan çok ders çıkarmalıyız!!


Dün gece herşey hazırlanmıştı. Taraftar şampiyonluk moduna girmiş, salon şampiyonluk için süslenmişti. Ama bunların hepsi de ne yazıkki oyuncularımızın üzerinde ters tepki yarattı. Burda en büyüksuç kesinlikle taraftarındı. Maç boyunca rakip hucumlarda ıslık yerine şampiyonluk besteleri söyleyen, maçın en kritik anlarında oturduğu koltuktan kalkmaya tenezzül etmeyen ve bu duruma tepki olarak kendi içinde bölünmeler yaşayan bir taraftar topluluğu önünde kazanmak ne kadar mümkün olabilirdi ki? Olmadı da. Bu yanlış yönlendirmeler sahada oyuncularımıza da yansıdı. Maçı erken koparmak için herbirinin elleri titredi, en kritik atışları ardarda kaçırdılar. Hızlı sonuca gidebilmek için mantıklı düşünmeden hareket ettiler ve olmaması gereken hücumlar yaptılar.

Bugün maçın detaylarından bahsetmek istemiyorum. Bu maçın hangi nedenlerle kaçtığından, yapılan yanlışlardan bahsetmek istiyorum. İlk olarak Spahija'nın kadro seçimi beni şaşırttı. Uzun süredir sakat olan Kinsey'i kadroya alıp, final serisinde takımımızın en iyilerinden olan May'i tribüne yollamıştı. May'in yokluğunda pota altımız ve ribaundlarımız adeta çöktü. Sonra belkide maçı kaybettiğimiz son 48 saniyede 1 sayı önde olmamıza rağmen verdiği taktik tam anlamıyla felaketti. Spahija düzeyindeki bir koçun bu hatayı yapması beni gerçekten çok şaşırttı. Son 48 saniyede 1 sayı öndeyken ettiğimiz hücumda topu son saniyeye kadar kullanmadık. Son saniyeyi bekledik ve atışımızda girmedi. Bu yapılan hücumda 24 saniye süresi eksilince sadece geriye 1 hücumluk 24 saniye kaldı. Bu hücumda topu hızlı kullanıp sayı bulma yoluna girsek son top bize kalacaktı. Hadi kullanmadın tamam. Son hücumda savunmana güvenip neden topu kullanmalarını bekledik. Neden faul yapıp son hücumu kendimiz kullanmayı denemedik?? Şansa veya değil sonuçta o yaptığımız hata maçı kaybettirdi. Son hücumda pota altına topu indirmek için tek uzunla değil, bençte oturan Oğuz yada Kaya'dan birini oyunu alarak kullanmalıydık. Topu pota altına indirip, orda her iki oyuncumuzdan birine atış fırsatı yakalatmalıydık. Ama koç tek uzunla bunu yapmayı deneyince Lavrinovic'te içerde sıkı markajdan kurtulamadı.

Dün geceki maçta, hem biz taraftarlar hem de oyuncular tam anlamıyla bocaladık. Şimdi yapmamız gereken bu maçtan hem oyuncular hem de biz taraftarlar gerekli dersleri alıp, Abdi İpekçi'de ki maçı kazanıp şampiyonluğa bir an önce uzanmak. Eğer şampiyonluk son maça kalırsa rakibinde konsantrasyonu artmış, isteği tavan yapmış olacak. Buna imkan vermeden, cuma akşamı deplasmanda kazanmalı ve şampiyon olmalıyız..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder