29 Haziran 2011 Çarşamba

Emir, artık Türk Milli Takımında!!!


Sizlere bir müjdem var: Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Genç Yıldızı Emir Preldzic, bu yıl düzenlenecek Eurobasket 2011'de Ay-Yıldızlı formayı giyecek. Evet, yanlış duymadınız. Slovenya Basketbol Federasyonu ile yaşanan prüzler giderildi ve Emir'in Milli Takımımızda oymanası için hiçbir engel kalmadı. Cuma günü Orhun Ene tarafından açıklanacak, Aday Kadroda yer alacak. Ve artık Ay-Yıldızlı forma için ter akıtacak.

Fenerbahçe'ye geldiğinde daha 20 yaşına basmamıştı. Çok gençti ve tartışıldı. Fenerbahçe gibi büyük bir camiada daha bıyığı terlememiş bir çocuk nasıl oluyorda transfer ediliyordu. Ama Emir'in arkasında duran Tanjevic vardı. Ondaki geleceği o kadar iyi görmüştü ki, kendisine yapılan eleştirileri bile sineye çekti. Emir'e fırsat buldukça şans verdi. Emir'de kendisini her geçen gün daha da geliştirdi. Bir nevi o ilk geldiği yıllarda kendisine ön yargyla bakanlara sahada cevap verdi. İlk senesinden sonra Tanjevic'in aslarından biri oldu. Euroleague'de kritik maçlarda süre aldı. Ve her geçen gün süresini daha da arttırdı. Bu sezon başında koç değişikliğine rağmen, Spahija'ya da kendini ispat ettirdi. Takımın 1-2-3-4 numarası oldu. Koç hangi bölgede sorun olsa hemen Emir'i sürdü sahaya. Düşünün, bu kadar çok alternatifi oynayabilen kaç oyuncu vadır dünyada. Üstelikte her oynadığı bölgede sanki gerçek mevkii oymuşçasına başarılı oldu Emir, Hiçbir zaman sırıtmadı. Sadece oyununa baktı. Centilmenlikten hiç taviz vermedi. Kişiliği o kadar gelişmiş bir insanki, o kadar iyi bir profesyonel ki, Fenerbahçe taraftarları da onu zaten bu yüzden sevmiyor mu? İçinde kötülük, kin, agresiflik bulunmayan, tüm kötülüklerden arınmış saf bir delikanlı Emir.

Şu an dolu dolu 24 yaşında. Şöyle bi, en azından 10 sene daha A Milli Takım formamızı başarıyla terletecektir. O, artık sahadaki 12 Dev Adamdan biri. Zaten bizden biriydi, şimdi ailemizden biri oldu Emir..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder