7 Haziran 2011 Salı

Rakip aynı olunca, tarifede aynı oldu


Bu gece maçta harika bir atmosfer vardı. Taraftar ilk maçtakinden daha coşkulu ve sahaya daha fazla müdahale etti. Bunda birazda oyunun ilk maçtakinin aksine başa baş gitmesinin de rolü vardı tabiki. Ama şu zamana kadar gördüğüm en ateşlü tribün vardı Sinan Erdem'de..

Maça aslında ilk maçta olduğu gibi başladık. Kolay sayı buluyorduk. Fakat ilk maçtakinin tersine kolay da sayı yiyorduk. Bunun semeresini de 2. periyotta görmeye başladık. Hücumlarımız iyi sonuçlanırken, bir anda tıkanınca ilk yarının bitmesine 15 saniye kala maçta ilk kez geriye düştük. Periyodun son saniyesinde Ukic'in gönderdiği top basket olmasına rağmen hakemler tarafından, zamanında elden çıkarılmadığı için geçersiz sayılınca da devreye 2 sayı geride girdik.

Üçüncü çeyreğin başında da, soyunma odasına giderken yaşanan olaylar (Oğuz'un son basketi yemeden önce 2 gslı oyuncu arasında sıkıştırılması ve açık bir faul olmasına rağmen hakemlerin oyunu devam ettirmesi üzerine Oğuz'un hakemlere şiddetli itiraz etmesi) akıllarda kalmış olacak ki kötü başladık. Galatasaray Cafe Crown maç boyunca çok nadir öne geçmesine rağmen kendi adlarına en yüksek fark olan, 5 sayıya kadar çıkardı farkı. Tam işler kötü gidiyo derken, koçun bir mola alması ve takımı motive etmesine Ukic'in kritik bir üçlük serisine başlaması da eklenince taraftarda tekrardan havaya girdi ve işte maç orda döndü!! Arka arkaya Ukic ile 3, Tomas ile 1 üçlük isabet bulan takımımız bu üçlük serisiyle bir anda şahlandı ve farkı 8 sayıya kadar çıkardı.

Galatasaray bu dakikadan sonra geriye düşmenin verdiği moral bozukluğuylada hücumlardan boş dönünce kaçınılmaz son gerçekleşti. Sonuç olarak Fenerbahçe Ülker, tecrübesiyle kritik noktaları iyi oynayarak aldı maçı. Hem oyuncu hemde kulüp bazında Galatasaray'dan daha üstün olduğumuzu her zaman olduğu gibi yine gösterdik herkese.. İlk maç 22 sayı, ikinci maç 21 sayı fark attık. Başlıktada dedim ya; Rakip aynı olunca, tarifede aynı oldu!

Şimdi seri Abdi İpekçi'ye taşınacak. Ve oradaki maçlara Fenerbahçe taraftarı alınmayacak. Burdan Galatasaraylı taraftarlara tavsiyem; sahaya bozuk para, koltuk vs. yerine plastik su şişeleri atmaları (tabiki içi boş olan). Nasıl olsa içinizdeki kini kusacaksınız ve maçın sonunda Fenerbahçe Ülker'in kazanması durumunda da çıldıracaksınız, işte o zaman insanlıktan çıktığınız durumlarda bare sahadaki insanlara saygı duyunda zarar vermeyin!!!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder