1 Ekim 2012 Pazartesi

Türkiye Kupası LİG TV 3 ve TBF TV'de


Maçların başlamasına 24 saatten az kalmışken Türkiye Kupası'nın yayınlanacağı kanlla ilgili bir bilgi yoktu. Ancak bu akşam Spor Toto Türkiye Kupası'nda karşılaşmaların yayınlanacağı kanal geçte olsa belirlendi. Yayın için başvuran kanalların kendilerine yaptığı daha önceki teklifleri düşük bulan federasyon yetkilileri en sonunda LİG TV ile anlaşmaya vardı.

Yarın İzmir’de start alacak D Grubu maçlarıyla birlikte başlayacak olan Türkiye Kupası elemelerini Lig TV 3 ile Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi yayın organı olan TBF TV yayınlayacak.

Federasyondan ve LİG TV'den şu an için resmi bir açıklama yapılmazken LİG TV′nin yarın gerçekleştireceği toplantı sonrası yayınların netleşeceği söyleniyor. Bu nedenle ilk gün maçları LİG TV'den yayınlanmayacak. İkinci gün ile beraber LİG TV 3 eleme karşılaşmalarını ekranlara getirecek. Yalnız LİG TV, dört farklı grupta oynanacak karşılaşmaların tamamını yayınlamayacak. Yayınlayacağı karşılaşmaları kendi belirleyecek. LİG TV'nin yayına almadığı karşılaşmaları ise TBF TV yayınlayacak.

İlk günde yarın (2 Ekim Salı) İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda saat 18.00′de Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız ile Erdemir, saat 20.15′te ise Galatasaray Medical Park ile Olin Edirne karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşmalar TBF TV'den canlı olarak yayınlanacak.
 
TBF TV'nin yayın linki: http://www.tbftv.org/

1 yorum :