15 Ekim 2012 Pazartesi

Siirt'te Fenerbahçe ve basketbol coşkusu yaşandı


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Kulübümüzün sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Anadolu’da basketbolu sevdirmek amacıyla Siirt’e gitti.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan sabah saatlerinde kalkan özel bir uçakla Siirt’e hareket eden kafilemiz, öğle saatlerinde kente ulaştı. Takımımız, Siirt Havaalanı’nda Siirt Polis Gücü Genç Takımı oyuncuları ve ilköğretim öğrencileri tarafından, pankartlar, tezahüratlar ve çiçeklerle karşılandı. Daha sonra polis eskortu eşliğinde kent merkezine gelen Takımımız, Güres Caddesi’nde otobüsten inerek Siirtlilerle bütünleşti. Güres Caddesi’ndeki kısa yürüyüş sırasında Siirtliler Fenerbahçemiz lehine tezahüratlar yaptı; teknik ve idari heyetimiz ile oyuncularımıza sevgi gösterilerinde bulundu, onlardan imza alıp hatıra fotoğrafı çektirdi. 


Yürüyüşün ardından kent merkezinde bir lokantaya geçen Takımımız, burada Siirt’in meşhur lezzeti ’Büryan Kebabı’nın tadına baktı.


Tam kadro Siirt’e giden takımımızın kafilesinde Basketbol Şubesi Genel Koordinatörümüz Kemal Dinçer, Fenerbahçe Ülker Şube Direktörümüz Nedim Karakaş ve Takım Menajerimiz Serdar Apaydın da yer aldı.
 
Başantrenörümüz Simone Pianigiani, takım kaptanımız Ömer Onan ve oyuncumuz Mike Batiste, organizasyon kapsamında Siirt Üniversitesi'nde düzenlenen panele katıldı.  

Başantrenörümüz ve oyuncularımız üniversitede öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılanırken; Simone Pianigiani, Siirt'te bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Yoğun bir programları olmasına rağmen Siirt'e geldiklerini ifade eden Pianigiani, “Fenerbahçe Türkiye'nin her tarafında seviliyor. Bunun için buraya geldik. Spor sadece basket atıp kaçırmak değil. Buradaki çok değerli oyuncularımızın, genç sporculara örnek olması çok önemli. Bize gösterdiğiniz yoğun ilgi için teşekkür ediyorum. Bize çok güç verdiniz” diye konuştu.

Bir öğrencinin Fenerbahçe Ülker'in Turkish Airlines Euroleague'de Final Four oynama şansını sorması üzerine İtalyan çalıştırıcı, bu hedefte olan 15 takımın bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Dörtlü finale kalmak kolay değil. Takımımız bu hedefle yola çıktı. Şimdiden 'orada oluruz' demek çok gerçekçi olmuyor. Sistemi oturtmaya çalışıyoruz. En büyük amacımız bütün maçları kazanmak. Bizim yapmaya çalıştığımız bir iş de gençlerle tecrübeliler arasında kimya oluşturmak. Aralık ayında bazı takımlar ligin dışında kalmış olacak. İlk hedefimiz son 16 takım arasına kalmak. Sadece bu yıl değil, gelecek sene de herkesin çekindiği bir takım oluşturmak istiyoruz.”

Fenerbahçe Ülker'de çok büyük bir sevgi bulduğunu dile getiren tecrübeli antrenör, en beğendiği oyuncunun NBA'de oynayan Arjantinli basketbolcu Manu Ginobili olduğunu kaydetti.

Simone Pianigiani ile birlikte panele katılan kaptanımız Ömer Onan, Siirt'e geldikleri andan itibaren yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını ve bu ilginin devam etmesi halinde Beko Basketbol Ligi'nde bir Siirt takımının olacağına inandığını belirtti.
 
Kendisine A Milli Basketbol Takımımızın performansıyla ilgili bir soru üzerine, çok iyi genç oyunculara sahip olunduğunu vurgulayarak, “Baktığımızda ülke olarak, her branşta spor ülkesi olamadık. Ekol ülkelerde çocuklar sporla iç içe büyüyorlar. Bizde de son senelere kadar hep futbol birinci plandaydı. Bizim de çok küçük yaşlardan itibaren çocukları spora yönlendirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Bir diğer yıldız oyuncumuz Mike Batiste ise Siirt'te olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, gösterilen yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti.

Panel sonunda Siirt Vali Yardımcısı Mustafa Pala başantrenörümüz Simone Pianigiani'ye, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman da Ömer Onan ve Mike Batiste'e plaket verdi.



Siirt Üniversitesi’nde düzenlenen panelin ardından Siirt Spor Salonu’nda, Siirt Şöhretler Karması ile Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, 20 dakikalık bir gösteri maçı yaptı. Maç sırasında Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızda Kaptan Ömer Onan, Romain Sato ve Emir Preldzic de Siirt Şöhretler Karması’nda yer aldı. Tıklım tıklım dolu salonda oynanan maça, Siirt halkı büyük bir ilgisi gösterdi. Maç dostluk havasında sona erdi.

Maçın ardından, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız ve beraberindeki kafile, saat 19.00’da kalkan özel bir uçakla İstanbul’a geldi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder