12 Ekim 2012 Cuma

Basın Odası: Fenerbahçe Ülker-BC Khimki Moskova


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın, Turkish Airlines Euroleague normal sezon A Grubu ilk maçında Khimki ile karşılaştığı maçın ardından Baş antrenörümüz Simone Pianigiani, takım kaptanımız Ömer Onan ve Milli oyuncularımız Emir Preldzic ile Oğuz Savaş açıklamalarda bulundu. Takımımızın 92-80'lik galibiyetiyle biten maçın ardından yapılan açıklamalar şöyle:

Baş antrenörümüz Simone Pianigiani: "Euroleague’in çok önemli bir organizasyon olduğunu herkes biliyor. Bu akşamki atmosfer çok iyiydi. Şu an için fizik olarak iyi değiliz. Ama oyuncularımız ilk maça çok iyi baktılar ve olması gerektiği gibi davrandılar. İyi mücadele ettiler. Sahayı iyi koştuk, tempomuzu bir dakika bile düşürmedik. Çünkü Takımımızın mantalitesi bu.. Tüm enerjimizi sahaya yansıtmak zorundaydık. Son çeyrekte bazı eksiklerimiz vardı. Topu çok fazla paylaşmadık ama biz bu enerjimizi tamamen sahaya yansıtırsak, her maçı kazanacağız ve taraftarımızın desteğini alacağız."

Khimki karşısında Takımımızın, 80 sayı yemesine de değinen Pianigiani, "Özellikle ilk çeyrekte ve son çeyrekte fazla sayı yedik. Belki bunun nedeni yeni kurulan bir takım olmamız olabilir. Yeni bir takımla, Avrupa Ligi’nde mücadele etmenin heyecanı vardı. Bunun yanı sıra Khimki, birbirini daha iyi tanıyan sporculardan kurulu, yani geçen seneki takımlarıyla devam ediyorlar. Son çeyrekte ise yorgunluktan dolayı istenilen seviyede değildik. Ancak bu tempoda oynadığımız zaman daha da fazla sayı yememiz normaldir" dedi.

Baş antrenörümüz Simone Pianigiani, oyuncularımızın savunma ve hücum açısından iyi işler yaptığını, hakemlerin de iyi maç yönettiğini belirterek, 20 sayıyla maçın en skorer ismi olan Emir Preldzic’in de maçın ritmini değiştirdiğini söyledi.

Takım Kaptanımız Ömer Onan ise, Khimki karşısında tam bir takım oyunu oynadıklarını belirterek, "Bu sene arzuladığımız sayıları bulmak istiyoruz. Ama kendi evimizde yediğimiz 80 sayı çok. Herkesin hızlı oynaması ve zevk alması önemliydi." dedi.

Ömer Onan, "Khimki karşısında iyi mücadele ettik. Khimki de tempolu oyandı ve 80 sayı yedik. Bizim bu rakamları 60’lara çekmemiz gerekir." şeklinde konuştu.

Final-Four’a kalmak için sert bir savunma anlayışının yerleştirilmesi gerektiğine de değinen Onan, "Genel oyuncu yapısı gerektiği gibi savunma yapan, sert bir savunma yapan şekilde olmalı. Bunu her zaman hocamız da söylüyor. Rakibe şans vermeyen kazanan bir takım yaratmak zorundayız. Final-Four’a da gitmek için sert savunma ve mücadelemizi bırakmamalıyız." açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena’yı dolduran binlerce Fenerbahçe taraftarının da desteğinin son derece etkileyici olduğunu dile getiren Ömer Onan, "Seyirci bize çok destek oldu. Onlara sonsuz teşekkürler. Hep yanımızdalar ve bundan sonra da yanımızda olacaklardır. Maç boyunca desteklerini bir dakika bile eksik etmediler. Bütün Fenerbahçe taraftarına teşekkürler." dedi.

Karşılaşmanın en skorer ismi olan oyuncumuz Emir Preldzic ise, "Umarım daha çok sayı üretirim. Bugün fiziksel olarak iyi değildik ama iyi savaştık. Özellikle ilk çeyreğin ardından iyi bir oyun oynadık. Bu akşam fiziksel olarak yorgunduk ama sahaya bunu yansıtmadık. Bundan sonraki süreçte daha da iyi olarak ilerleyeceğiz. Bu akşamki galibiyete katkı yapan takımdaki herkesi tebrik ediyorum. Khimki karşısında 92 sayı kaydettik. Ama 80 sayı yedik. Khimki iyi ve önemli bir takım. Ama kendi evimizde 80 sayı yememiz kötü. Savunmamızı bundan sonraki süreçte daha da iyi yerlere çıkaracağız" açıklamasında bulundu.

Bir diğer oyuncumuz Oğuz Savaş ise; "Galibiyet önemliydi. Aslında tam hazır değiliz. Bu maç çok önemliydi, daha doğrusu Avrupa Ligi’ne galibiyetle başlamak önemliydi. Bu hafta Beko Basketbol Ligimiz de başlıyor ve bundan sonra da kendi sahamızda oynadığımız maçları kaybetmeyeceğimize inanıyorum. Kendi evimizde çok sayı yedik.Bu sayıları hücumda bulduğumuz sayılarla telefi ettik ama daha iyi savunma yapmamız gerekir. Yavaş yavaş toparlanacağız. Galibiyet almaya devam edeceğimize inanıyorum." dedi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder