18 Ekim 2012 Perşembe

Takımımıza Slovenya'da büyük şok


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Turkish Airlines Euroleague'in ikinci haftasında karşılaşacağı Union Olimpija Ljubljana maçı için bugün öğle saatlerinde Slovenya'ya gitti. Kafilemiz Slovenya havaalanında büyük bir şokla karşılaştı. Takımımızın Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşı olan yıldız basketbolcusu Romain Sato pasaport kontrolünde yaşanan sıkıntı nedeniyle saat 14:30'dan beri havaalanında tutuluyor.

Sato'nun pasaportunda eksik belgeler olduğu ve bu nedenle havaalanı polisi tarafından ülkeye giriş izni verilmediği belirtiliyor.
 
Takımımızın yöneticileri bu soruna bir çözüm bulmak için Euroleague ve Slovenya'daki Türkiye Büyükelçiliği ile görüşmeleri sürdürüyor.

Romain Sato, Panathinaikos forması giydiği dönemde mevcut pasaportu ile tüm 2011-12 sezonunda Slovenya'da dahil olmak üzere birçok farklı ülkede maç oynamıştı. Takımımızın sezon öncesi hazırlıkları için geçtiğimiz haftalarda gittiği İtalya'ya da aynı pasaport ile giriş yapmıştı. Bu zamana kadar hiçbir sıkıntı ile karşılaşılmamış olmasına hatta mevcut pasaportu ile geçtiğimiz yıl Slovenya'ya giriş yapmış olmasına rağmen bugün Ljubljana Havaalanı'nda yaşanan bu pasaport sorunu tam bir skandal!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder