11 Ekim 2012 Perşembe

Euroleague maratonu başlıyor


Avrupa Basketbolu'nun en iyi 24 takımının sahne aldığı, Avrupa'nın kulüpler bazındaki en büyük organizasyonu olan Turkish Airlines Euroleague'de 2012-2013 sezonu bu akşam oynanacak karşılaşmalar ile başlıyor. 24 takımın Londra'da düzenlenecek olan 2013 Final-Four biletini alabilmek için kıyasıya mücadele edeceği Euroleague'de, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız'da bu sezonun en büyük favorilerinden biri olarak yer alıyor.

Sezon öncesinde yaptığı transferlerle ve İtalyan coach Simone Pianigiani'yi takım başına getirerek Avrupa'da büyük ses getiren takımımız, yerli ve yabancı tüm basketbol otoriteleri tarafından 2013 yılında Londra'da düzenlenecek olan Turkish Airlines Euroleague Final-Four'unun en büyük favorilerinden biri olarak gösteriliyor.

Yıldızlar arenasında; Lester Bo McCalebb, Barış Ermiş, J.R. Bremer, Romain Sato, Ömer Onan, Can Maxim Mutaf, Emir Preldzic, Bojan Bogdanovic, David Andersen, Mike Batiste, İlkan Karaman, Oğuz Savaş, Metecan Birsen gibi genç, tecrübeli ve yıldız oyuncularla yer alacak, dümende de İtalyan antrenör Simone Pianigiani'nin yer alacağı Fenerbahçe Ülker, Euroleague'deki ilk maçına bu akşam çıkacak.

Sarı-Lacivertli Temsilcimiz, bu akşam saat 21:45'te, Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena'da son EuroCup şampiyonu BC Khimki Moskova ile karşılaşacak. Karşılaşma NTVSPOR'dan canlı olarak yayınlanacak. Fenerbahçe Ülker - BC Khimki Moskova maçı, Euroleague tarafından da Haftanın Maçı (Game of the week) seçildi. Ligin ilk haftasında Real Madrid - Panathinaikos karşılaşması olmasına rağmen, takımımızın maçının haftanın maçı seçilmesi, Euroleague'in de bu sezon Fenerbahçe Ülker'e bakış açısını ortaya koyuyor.

Yıldızların sahne aldığı ve tek bir takımın mutlu sona ulaşacağı Turkish Airlines Euroleague'de favorilerden biri olarak başlayacağımız sezonda taraftar olarak bizlere de büyük görevler düşüyor. Sezon öncesi yapılan ciddi yatırımın karşılığını tribünde takımımıza destek vererek, onları hiçbir maçta yalnız bırakmayarak vermemiz gerekiyor. Bu sezon basketbol tarihimizin en ciddi ve kaliteli kadrosunun kurulduğunu, hedefin Euroleague Final Four'u olduğunu unutmayalım. 

Euroleague arenasında başlayacağımız uzun maratonda tüm sporcularımıza sakatlıktan uzak, başarılarla dolu bir sezon diliyoruz. Siz sahada, biz tribünde ölümüne Fenerbahçe!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder