13 Ekim 2012 Cumartesi

Euroleague'de ilk haftanın MVP'si: Emir Preldzic


Turkish Airlines Euroleague'de ilk hafta geride kaldı. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız ilk hafta mücadelesinde konuk ettiği Rus temsilcisi BC Khimki Moskova Region'u 92-80'lik skorla yenip, devler aranasına iyi bir başlangıç yaptı. Haftanın maçı olarak seçilen Fenerbahçe Ülker - BC Khimki Moskova Region maçından bir de haftanın MVP'si seçildi.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın galibiyetinde önemli rol oynayan ve attığı 20 sayı ile maçın en skorer ismi olan, istatistik kağıdına 4 ribaund, 3 asist ve 2 top çalmada ekleyen milli yıldızımız Emir Preldzic ilk hafta sonunda topladığı 31 verimlilik puanı (index rating) ile Euroleague tarafından "İlk Haftanın MVP'si" seçildi. Emir, bu karşılaşmada elde ettiği 31 verimlilik puanı ile Euroleague kariyerindeki en verimli maçını oynamış ve attığı 20 sayı ile de Euroleague'de en çok sayı attığı maçı oynayarak kişisel istatistiklerinde de rekor kırmıştı. 

Aynı karşılaşmada yine 31 verimlilik puanı ile oynayan BC Khimki Moskova oyuncusu Zoran Planinic ise takımının mağlup olması nedeniyle ikinci sırada kaldı. Üçüncü sırada ise; 29 verimlilik puanı ile Zalgiris Kaunas'tan Ksistof Lavrinovic yer aldı.

Emir, Euroleague'deki ilk hafta performansı ile profesyonel kariyerindeki 2. MVP ödülünü kazandı. 2010/2011 sezonu Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile oynanan maçta ortaya koyduğu harika oyun ile finalin MVP'si seçilen Emir, Khimki karşısında oynadığı etkili oyun ile Euroleague kariyerindeki ilk MVP ödülünü de kazanmış oldu.

Genç yıldızımız Emir Preldzic'i başarısından dolayı tebrik ediyor, bu performansını gelecek haftalarda da sergilemesini bekliyoruz. Tebrikler Emir Rille Preldzic!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder