20 Ekim 2012 Cumartesi

Ljubljana'da gergin gece mutlu bitti


Fenerbahçe Ülker, Turkish Airlines Euroleague A Grubu 2. hafta maçında dün gece Slovenya deplasmanında Union Olimpija ile karşılaştı. Sarı-Lacivertli temsilcimiz deplasmandan galibiyetle dönsede maç öncesi ve maç esnasında bazı gerilimli anlarda yaşandı. Maç için Ljubljana'ya giden kafilemizde oyuncumuz Romain Sato'ya ülkeye girişinde pasaport bahane edilerek çıkartılan zorluk ve oyuncunun bir gece gözaltında tutulup, savcı karşısına çıkartılması ile devam eden olay sonunda Sato maçta forma giymeden ülkemize geri dönmüştü. Bu olay dışında karşılaşmanın gerilimli geçmesinin diğer nedenleri de Mike Batiste ve Emir Preldzic oldu.

Bildiğiniz üzere Emir Preldzic, Bosna asıllı Türk oyuncu. Fenerbahçe Ülker forması altında oynarken 2011 yılında Türk vatandaşlığına geçip Türk Milli Takımı forması giymeye başladı. Emir, Türkiye'ye ilk geldiğinde Sloven vatandaşlığına geçmiş ve Slovenya Genç Milli Takım forması giyiyordu. Slovenler Emir'e ayrı bir değer veriyor ve onun gelecekte Slovenya Milli Takımının lider oyuncularından biri olacağını düşünüyorlardı. Ancak Emir'in Milli Takım tercihini Türkiye'den yana kullanması ve Ay-Yıldızlı formayı giymeyi tercih etmesi Slovenler tarafından olumlu karşılanmamıştı. Sloven Basketbol Federasyonu bunu engellemek için çok çaba sarf etsede Emir'in tercihini dikkate alan FIBA, Emir'in Türk Milli Takımında forma giymesine izin vermişti. Emir Preldzic'te o olayın ardından ilk kez dün gece Slovenya'da sahaya çıktı. Maç öncesi ve maç esnasında topu her aldığında tribünlerden tepki çeksede profesyonelce bir maç çıkarttı ve karşılaşmayı 8 sayı, 6 ribaund ve 3 asist ile tamamladı.

Sloven taraftarlar tarafından tepki gösterilen bir diğer oyuncuda Amerikalı yıldız oyuncumuz Mike Batiste oldu. Basketbolu ve Euroleague'i yakından takip edenler iyi hatırlayacaktır. 2010 yılında Ljubljana'da oynanan Union Olimpija - Panathinaikos maçı esnasında Mike Batiste, yerde yatan Union Olimpija oyuncusu Sasa Ozbolt'un kafasına kasti olarak basmış ve bu hareketi hem Slovenlerden hem de basketbol medyasından büyük tepki almıştı. Maç esnasında yaşanan bu olay sonrası Sloven taraftarların Mike Batiste'e pekte sıcak baktıkları söylenemez. Dün akşam sahaya çıktığı andan itibaren tepkiyle karşılaşan Mike Batiste, maç esnasında topu her aldığında tribünlerden tepki gördü. Mike Batiste'te tüm bu olumsuz ortama rağmen tecrübesi ve profesyonelliği sayesinde karşılaşmayı 13 sayı, 4 ribaund ile tamamladı.

Yalnız bu gerilimli ortamın asla sahaya tesir eden sertlikte olmadığınıda belirtelim. Tribünlerden ne Emir'e ne de Mike Batiste herhangi bir yabancı madde atılmadığını da söyleyelim. Sloven taraftarların gösterdiği tepki genelde yüksek ıslık oldu.  Kimi zaman kısa süreli aleyhte tezahürat olduysada bu uzun sürmedi.

Mental olarak zor bir karşılaşmaya çıkan ve gösterdikleri performans ile bu atmosferde takıma en iyi şekilde katkı veren Emir Preldzic ve Mike Batiste'i de ayrıca kutlamak istedim. Dün gece çok profesyonelce oynadılar. Gelen tepkiler karşısında seyirciyi tahrik edecek hiçbir harekette de bulunmadılar.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder