14 Ekim 2012 Pazar

Basın Odası: Erdemir 78-83 Fenerbahçe Ülker


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Beko Basketbol Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Erdemirspor ile karşılaştı. Baştan sona büyük çekişme içinde geçen karşılaşmayı takımımız maçın sonunu iyi oynayarak 83-78'lik skorla kazandı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Başantrenörümüz Simone Pianigiani ve oyuncumuz Barış Ermiş karşılaşmayı değerlendirdi.

Simone Pianigiani her karşılaşmanın ayrı ve farklı olduğunu, Erdemirspor'un ligin ilk maçını sahasında oynadığını belirterek; ''Biz iki gün önce Avrupa Ligi maçı oynadık. Türkiye Kupası'nda ise ilk maçı oynamıştık. Bizim için söylenmesi gereken şey, birçok oyuncumuzun yüzde 100 hazır durumda olmadığıdır. Bizim için en önemli olan, geriye düşmemize rağmen maçın son anına kadar iyi oynayabilmemizdi. İlk yarıda savunmada çok hatalar yaptık ancak rakibimizin çok kolay top kullanmasına ve atış yapmasına izin vermedik. Bu da ilk yarıda tempoyu getirdi. Oyuncularımızın maçı isteyerek sonuca getirmeleri ve istekli olmaları bizim için önemliydi. Her hafta sonu böyle atmosferlerde bunu göreceğiz. Bu isteklerinin devam etmesi bizler için önemli. Erdemirspor'u kutlamak gerekiyor. Gerçekten de iyi mücadele ettiler ve kazanmak için iyi bir basketbol ortaya koydular.'' ifadelerini kullandı.

Oyun kurucumuz Barış Ermiş ise, maça istedikleri sertlikle başlayamadıklarını vurgulayarak, ''Erdemir'e istedikleri atışları verdik. Onların daha arzulu ve istekli oynayacaklarını biliyorduk. Onlar bizden daha iyi başladılar ve maça ortak oldular. Erdemirspor kazanacak durumda oynadı, onları kutluyorum. Çok da iyi oynamadığımız bir dönemde kazandığımız için mutluyuz'' dedi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder