19 Ekim 2012 Cuma

Sato, İstanbul'a dönüyor


Turkish Airlines Euroleague'de 2. hafta mücadelesinde Union Olimpija ile karşılaşmak için dün öğle saatlerinde Ljubijana'ya hareket eden Fenerbahçe Ülker kafilesi havaalanında Romain Sato'ya yaşatılan pasaport kriziyle şok olmuştu. Sato dün tam 10 saat havalimanında bekletilmiş ve gecede havaalanındaki polis merkezinde polis gözetiminde tutulmasına karar verilmişti. Kulübümüzde dün gece geç saatlerde bir açıklama ile bu yaşanan süreci anlatmış ve hukuken yapılan yanlışlıkları sert bir şekilde dile getirmişti.

Dün geceyi Ljubijana Havaalanı'ndaki polis merkezinde geçiren yıldız oyuncumuz bugün saat 12:30'da Slovenya'da savcı karşısına çıkartıldı. Yaklaşık 1 saat süren savcı sorgusunun ardından da serbest bırakıldı. Bu akşamki karşılaşmada oynamayı çok istediğini belirtse de yöneticilerimiz ve teknik heyetimiz dün geceyi sandalye üstünde neredeyse hiç uyumadan geçiren Sato'nun yorgunluğunu göz önüne alarak kendisini Union Olimpija karşısında oynatmama kararı aldı. Bu kararın ardından Sato bugün Türk Hava Yolları'na ait 16:35 uçağıyla İstanbul'a geri dönecek.

Kulübümüzden de konu ile ilgili bir açıklama daha yapıldı. Açıklama şöyle:

"Sato Ülkemize Dönüyor

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı oyuncularından Romain Sato, dün, Union Olimpija karşılaşması için gittiği Slovenya’da , ’ülke pasaport uygulamaları’ gerekçe gösterilerek, yapılan her tür hukuki başvuruya karşın, geceyi havalimanı polis merkezinde geçirmişti.

Aynı gerekçeyle, bugün TSİ ile 12:00’de hakim karşısına çıkarılan oyuncumuzun serbest bırakılmasına karar verilmiş; kendisine dair herhangi bir hukuki yaptırımda bulunulmamıştır.

Yaşadığı bu travmatik olayın etkisiyle geceyi uykusuz geçiren Sato’nun, yönetim kararıyla, akşamki maçı beklemeksizin, ülkemize dönmesine karar verilmiştir.

Oyuncumuzun ve takımımızın mağduriyetine yönelik bu yaklaşım nedeniyle dün başlatılan hukuki mücadelenin devam ettiğini yinelemek isteriz.

Konuya dair gelişmeler paylaşılacaktır.

Saygılarımızla,

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ"

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder