6 Ekim 2012 Cumartesi

Türkiye Kupası D Grubu tamamlandı

Fenerbahçe Ülker, Spor Toto Türkiye Kupası D Grubu maçlarında aldığı iki galibiyet ile adını Şubat 2013'te yapılacak sekizli finallere yazdırdı. Takımımız grupraki ilk maçında Erdemirspor'u 91-59, ikinci maçında ise Olin Edirne'yi 83-70 yenerek sekizli finalleri garantiledi. Gruptaki son maç, formalite maçına dönüşen iki ezeli rakibi karşı karşıya getirdi. Sarı-Lacivertli ekibimiz, ezeli rakibi Galatasaray Medical Park ile karşılaştığı maçın büyük bölümünü önde götürmesine rağmen son periyottaki savunma zaafları sonucunda karşılaşmadan 69-74 mağlup olarak ayrıldı ve grubunu ikinci sırada tamamladı.

Fenerbahçe Ülker 91-59 Erdemirspor

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, ilk resmi maçına Erdemir karşısında çıktı. İzmir'de oynanan bu karşılaşmanın ilk periyodunda takımımız özellikle savunmada çok fazla aksadı. Mike Batiste'in oynamadığı, David Andersen'in kısa süreler aldığı bu karşılaşmada pota altı sertliğimiz Kaya-İlkan-Oğuz üçlüsüne emanetti. Maça pota altında pe istediğimiz gibi başlayamadık. Savunmada yaptığımız hatalar hücumumuza da yansıyınca ilk periyodu 17-24 geride kapattık. Bu karşılaşmada belkide hiç tahmin edemeyeceğimiz birşey oldu. Geçtiğimiz sezon savunmalarındaki sıkıntılar yüzünden eleştirilen Bojan Bogdanovic ve Emir Preldzic'in ikinci periyodun başında oyuna girmeleri ile takımın savunma direncide bir anda arttı. Simone Pianigiani'nin elinde çok daha verimli olacaklarına inandığımız iki genç yeteneğin bu kadar erken yeni sisteme adapte olması ve eksik yönlerini kısa sürede düzeltmeye çabalaması bizim için önemli bir artı. Emir ve Bojan'ın sahaya koyduğu direnç ile toparlanan savunmamız Erdemirli oyunculara hücumda sıkıntı yaratmaya başladı. Yapılan her başarılı savunmanın ardından hücumda da düzene girmemiz skor farkını eritmemize ve takımımızın öne geçmesini sağladı. Devrenin sonlarına doğru bu skor üstünlüğünü koruyan takımımız soyunma odasına 40-34'lük üstünlükle girdi.

İlk yarıda hücumdaki en etkili ismimiz olan Ömer Onan'ın ikinci yarıyada aynı tempoyla başlaması ve Avrupa'nın en genç şutörlerinden biri olarak gösterilen Bojan'ın da kaptana destek vermesiyle Erdemir, Fenerbahçe Ülker'in hücum gücü karşısında hiçbir varlık gösteremedi. Takımın havaya girmesi ve savunma sertliğinide Euroleague seviyesine çıkartmasıyla her geçen dakika skor farkı açıldı ve üçüncü periyot 23 sayılık farkla 69-46 lehimize sonuçlandı. Son periyottada bu skor avantajının verdiği rahatlıkla ve moralle başlayan ve farkın kapanmasına izin vermeyen takımımız karşılaşmadan 91-59'luk skorla galip ayrıldı.

SAYILAR: Ömer Onan (23 sayı, 1 asist, 2 ribaund), Bojan Bogdanovic (18 sayı, 1 asist, 1 ribaund), Lester McCalebb (15 sayı, 5 asist, 2 ribaund), Oğuz Savaş (11 sayı, 8 ribaund), Romain Sato (8 sayı, 4 ribaund), Emir Preldzic (6 sayı, 3 asist, 2 ribaund), İlkan Karaman (7 sayı, 2 asist, 1 ribaund), Kaya Peker (3 sayı, 1 asist, 2 ribaund)

Fenerbahçe Ülker 83-70 Olin Edirne

Gruptaki ikinci maçımızda da Edirne temsilcisi Olin Edirne ile karşılaştık. İlk maçında Galatasaray'a kaybeden Olin için bu maç "ya tamam ya devam" maçıydı. Karşılaşmayada bu doğrultuda başlayan ve ilk dakikalar karşılıklı basketlerle geçilen maçta Oğuz Savaş'ı pota altında etkili kullanmamız ve Olin Edirne'nin pota altı savunmasında yaşadığı sıkıntılarında etkisiyle ilk periyot Olin Edirne için istenilenden uzak geçti. İlk yarıyı 23-15 geride kapatan Edirne temsilcisi ikinci periyodun başlarında oyuna tutunmaya çalıştı. Jelinek ve Parakhouski bu dakikalarda takımlarını sırtlamaya çalışsalarda Fenerbahçe Ülker'in skorer oyuncuları Bo McCalebb ve Bojan Bogdanovic'in skora katkı yapmalarıyla farkın kapanmasını engelledi. Olin Edirne'nin uzun rotasyonunda yer alan genç oyuncumuz Berkay Candan'ın Fenerbahçe Ülker uzunları karşısında pek bir varlık gösterememesi Olin'in pota altı direncinin tamamen kırılmasına neden oldu. İlk yarıda 14 sayılık farkla Fenerbahçe Ülker lehine tamamlandı.

Maçın ikinci yarısıda ilk yarıdan farklı geçmedi. Jelinek ile skorda tutunmaya çalışan Olin Edirne, Sato, Bojan, McCalebb ve Emir gibi yaratıcı ve skor oyuncuların katkısını alan Fenerbahçe Ülker karşısında tutunmayı başaramadı ve karşılaşmada 83-70 Fenerbahçe Ülker'in üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu sonuçla Olin Edirne sekizli finallere kalma şansını kaybetti, Fenerbahçe Ülker ise adını Şubat 2013'te yapılacak sekizli finallere yazdırdı. 

SAYILAR: Bo McCalebb 14 (1 ribaund- 4 asist), Ömer Onan 1, Barış Ermiş 5 (3 ribaund- 3 asist), Romain Sato 12 (7 ribaund), David Andersen 4 (1 ribaund), Kaya Peker 4 (1 ribaund), Oğuz Savaş 14 (4 ribaund), Can Mutaf, Mike Batiste 2 (1 ribaund), İlkan Karaman 8 (5 ribaund- 1 asist), Bojan Bogdanovic 13 (2 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 6 (4 ribaund- 9 asist)

Fenerbahçe Ülker 69-74 Galatasaray Medical Park

Her iki takım için formalite maçına dönüşen ancak ne olursa olsun ikili ezeli rakibin karşılaşacak olmasıyla önemli bir yere sahip olan derbide Fenerbahçe Ülker üç sayı çizgisinden inanılmaz kötü oynadığı bir maçı uzun süre önde götürmesine rağmen kaybetti. Bo McCalebb'ın fırtına gibi başladığı karşılaşmada Fenerbahçe Ülker, Galatasaray karşısında üstün bir oyun sergiledi. Savunmada rakibine şans tanımamakta kararlı olan Sarı-Lacivertli Ekibimiz hücumdaki kötü performanslar nedeniyle farkı bir türlü açıp, koruyamadı. Maç boyu 1/12 gibi inanılmaz kötü üçlük isabet oranıyla oynamamız, Sato, Batiste, Andersen, Bojan gibi hücum silahlarımızdan faydalanamamız, uzun süre önde götürdüğümüz maçı kaybetmemize neden oldu. Galatasaray'a oranla daha takım gibi oynayan Fenerbahçe Ülker, maç boyu 17 asist yaparken Galatasaray 10 asistte kaldı. Galatasaray, bireysel oyuncu performanslarıyla sonuca giderken, Fenerbahçe Ülker'de bireysel performansların düşük kalması yenilginin en büyük sebebiydi. David Hawkins'in neredeyse tek başına sırtladığı Galatasaray, Engin Atsür'le bulduğu kritik üçlüklerle farkı azaltmayı başardı. Son periyotta Bo McCalebb-David Hawkins rekabetine dönüşen karşılaşmada dış atışlarda etkili olan Galatasaray sezonun ilk derbisinden galip ayrılmayı başardı.

Fenerbahçe Ülker'de Bo McCalebb'ın ve Oğuz Savaş'ın çabaları yetersiz kalırken; Galatasaray'ı tek başına sırtlayan David Hawkins galibiyetin baş mimarı oldu.

SAYILAR: Bo McCalebb 18 (2 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 7 (3 ribaund- 3 asist), Barış Ermiş (1 ribaund- 3 asist), Romain Sato 6 (2 ribaund- 1 asist), David Andersen 3, Kaya Peker (3 ribaund), Oğuz Savaş 21 (4 ribaund- 3 asist), İlkan Karaman 4 (5 ribaund- 3 asist), Bojan Bogdanovic 2 (2 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 8 (2 ribaund- 2 asist)

Türkiye Kupası'nın En'leri
En Skorer oyuncu: Lester Bo McCalebb (Maç başına 15.7 sayı ort.) Oğuz Savaş (Maç başına 15.3 sayı ort.)
En çok ribaund alan oyuncu: Oğuz Savaş (Maç başına 5.33 ribaund ort.)
En çok asist yapan oyuncu: Emir Preldzic (Maç başına 4.7 asist ort.)
En çok blok yapan oyuncu: Bojan Bogdanovic (Maç Başına 0.3 ort.)
En çok top çalan oyuncu: Lester Bo McCalebb (Maç başına 2.0 ort.)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder