23 Ekim 2012 Salı

Kaptan: "Sato'nun olayı bizi çok üzdü"


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Kaptanı Ömer Onan, dün gece Mesaj TV’de yayınlanan Basketbol Aktüel programına son günlerde yaşanan olaylar ve takımın son durumu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ömer Onan, Slovenya deplasmanı öncesi Sato'nun yaşadığı sıkıntıdan çok etkilendiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Sato’nun olayı bizi çok üzdü. Bildiğiniz gibi Sato Orta Afrikalı ve onun ülkesine normalde gidip gelmek bile çok zor. Onun pasaportlarıyla o Amerika’ya ve Avrupa`nın her yerine gidiyordu fakat Sloven polisi pasaportu inandırıcı bulmadı. Çünkü iki tane pasaportu vardı ve birisinin süresi bittiği için diğeri yanındaydı. Ama tabiki Sato’nun bizle olmayışı bizi çok üzdü. Sonuçta o takımın önemli bir parçası ve böyle bir muameleye maruz kalması da çok üzücüydü. O gece polis nezaretinde kaldı ama Sato’nun iyi olduğunu ve Türkiye’ye döneceğini duyduğumuzda hepimiz rahatladık. Sato’nun olmayışı saha içinde bizi etkiledi ama yinede galip gelmeyi bildik."

Euroleague maçları dönüşünde takımın performans düşüklüğü olduğunun sorulması üzerine ise;

"
Avrupa`dan döndüğümüzde ligde son toplarda kazandık bunu yorgunluk olarak tabi görebiliriz fakat bu bir bahane olmamalı. Sonuç olarak doğru bir tespit yapmak gerekirse bizim bu takımlara karşı maçı daha erken koparmamız gerekiyor. Mücadele başa baş gittiği zaman maçı koparmak içinde çok yoğun çaba sarfediyoruz. Eurolig`de önümüzde bir Real Madrid maçı var, onu yenip sonra ligde Mersin`e karşı da aynı şekilde oynamalıyız ki bir ivme yakalayıp takımın kendine gelmesi gerekir. Sahada kendi gücünüzü ortaya koymadığınız zaman her rakip kuvvetli. Ayrıca karşınızdaki takım sizin iyi oynamadığınızı anladığı zaman daha iyi oynamaya calışıyor ve özgüvenleri artıyor sonrasında da her takım bize karşı zorluk çıkartabiliyor."

Takıma yeni katılan oyuncuların adaptasyon sürecine değinen kaptan şunları söyledi:


"
Sezonun çok başındayız her geçen gün daha iyi olacağız. Takımın yabancıları tamamen değişti Bogdanovic dışında, yerli oyunculardan yeni transferler var ve adaptasyon süreci olucaktır. Tabiki Ted Kolej maçı için bunun bahanesini yapamayız ama basketbolumuz daha da gelişecektir. Mike Batiste ve Andersen`in geç katılmaları sebebiyle hem 3 haftadır bizimle birlikteler hemde sezon başı antrenmanlarını kaçırdılar o açıdan da onlarında her geçen gün form grafiği artacaktır."

Euroleague'de perşembe akşamı çıkacağımız önemli Real Madrid maçı ile ilgili olarakta konuşan Ömer;

"Real Madrid maçı bayramın 1. günü. Ben bayramı hep birlikte salonda kutlamayı çok istiyorum. Taraftarımız gelsin, biz de güzel bir mücadeleyle Real Madrid gibi bir takıma karşı dolu salon önünde kazanırız."

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder