1 Kasım 2012 Perşembe

Basın Odası: Fenerbahçe Ülker 73-64 Panathinaikos


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Başantrenörü Simone Pianigiani, THY Avrupa Ligi (A) Grubu'nda Panathinaikos karşısında alınan 73-64'lük galibiyetin çok önemli olduğunu vurgulayarak, ''Panathinaikos takımına karşı müthiş bir galibiyet aldık'' dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, sakatlık sorunlarıyla girdiğimiz sezonda THY Avrupa Ligi'nde 4 maçta 3 galibiyetin iyi olduğunu belirten Simone Pianigiani, ''Bizim için çok önemli bir galibiyet. Zorlu bir gruptayız çünkü. Sezona sakatlıklar nedeniyle çok sorunlu başladık. Bu durumda geride kalan 4 maçta 3 galibiyet iyi bir şey. Kendi evinizde 3 maçla başlamak çok tehlikeli aslında. Bu avantajı kaybederseniz, deplasmanda daha zor oluyor. Çok anahtar bir galibiyet aldık'' diye konuştu.

Oyuncularımızın sistemi anlamaya başlamasından dolayı mutlu olduğunu da dile getiren Pianigiani, şöyle devam etti: ''Oyuncularımın artık sistemi biraz anlamasından mutluyum. Özellikle büyük bir takıma karşı oynadıklarında önemli bu. İlk 3 çeyrekte çok üreticiydik, enerjimiz yüksekti. Son periyotta enerji düşüklüğü oldu ama bu da çok normal. Dengeyi iyi sağladığımızı düşünüyorum. Son çeyrekte enerjimiz düştü. Bunun üzerinde çalışmamız gerekiyor. Oyuncular, 'maç bitti' psikolojisine girdiler ve hatalar yaptılar. Genel olarak Panathinaikos takımına karşı müthiş bir galibiyet aldık.''


Fenerbahçe Spor Kulübü Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Kemal Dinçer'de maçın ardından Fenerbahçe TV’ye açıklamalarda bulundu. Takımımızın istenilen basketbolu ortaya koyduğunu belirten Kemal Dinçer; "Öncelikle herkesi tebrik ediyorum. Hakikaten bir haftadır bu maça konsantre olduk. Toplantılarda antrenörlerimiz bu maçı düşünerek, oyuncularımızı hazırladı. İstediğimiz basketbolu ortaya koyduk. İyi müdafaa ve hücum yaptık. İyi oynadık. Sonlarda fark kapandı ama normaldir. Ben genel olarak mücadeleden memnunum. Panathianikos gibi büyük bir kulübü devirmek çok önemli. İki takım arasında da kalite farkı ortaya çıkıyor. İyi takım kurduk. Bu bağlamda hedeflerimiz de büyük" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın mücadele ettiği THY Euroleague A grubundaki tabloyu da değerlendiren Kemal Dinçer, "Bakıldığı zaman en zor gruptayız denebilir. Ama hedefimiz en üst seviyeye çıkmak. Her ribaundun, her sayının önemi var. Sürprizlere de açık bir lig ve grubun içindeyiz. Herkes tutunmaya çalışıyor. Real Madrid, Panathinaikos gibi büyük kulüplerle mücadele ediyoruz. Keza Khimki de sayı potansiyeli olan iyi bir takım. Her sayının önemi var. Aynı şekilde grubumuzdaki diğer Mapooro Cantu da büyük bir takım. Önümüzdeki maç Cantu ile oynayacağız ve kazanmak için oynayacağız. Her galibiyet büyük bir mutluluk. Çalışmalarımızın ürünüdür bunlar. Her gün biraz daha ileriye gitmek gerekiyor.  Daha iyi bir yere gidiyoruz ve daha da iyi olacağız" dedi.


Panathinaikos maçının ardından Fenerbahçe TV'ye açıklamalarda bulunun bir diğer isimde Fenerbahçe Ülker Takım Menajeri Serdar Apaydın oldu. Apaydın; "Genel olarak iyiydik. Son dakikalarda takım için biraz rahatlık söz konusu olabilir. Ama iyi mücadele ettik. Real Madrid maçına da kazanmak için çıktık ancak talihsiz bir şekilde kaybettik. Öncelikle McCalebb'in olmaması bizi üzdü. İhtiyacımızın da olduğu bir oyuncu. Ama genel olarak kontrol bizdeydi. Karşımızdaki sıradan bir takım değildi. Kazandığımız için mutluyuz. Biraz daha farklı bitsin isterdik ama sahadan galibiyetle ayrılmak bizi mutlu etti." dedi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder