11 Ağustos 2014 Pazartesi

PAU hazırlık turnuvasını kazanan Sırbistan!


Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen Pau Hazırlık Turnuvasında oynanan ikinci ve üçüncü gün maçları sonunda kazanan Sırbistan oldu. Turnuvanın ikinci gününde Hırvatistan ile karşılaşan Sırplar, uzatmaya giden maçı 84-83, son gün ev sahibi Fransa ile oynanan maçı da 79-69 kazanan Sırbistan turnuvayı ilk sırada tamamladı. 

9 Ağustos günü oynanan Sırbistan-Hırvatistan maçı aynı zamanda Fenerbahçe Ülkerli oyuncuları karşı karşıya getiren bir maç oldu. Sırbistan cephesinde yeni transfer Bogdan Bogdanovic ile takımımızın başarılı oyuncularından Nemanja Bjelica, Hırvatistan cephesinde ise tecrübeli oyuncumuz Luka Zoric ile bu yaz takımdan ayrılarak NBA takımlarından Brooklyn Nets'e transfer olan eski oyuncumuz Bojan Bogdanovic aynı sahada rakip olarak mücadele ettiler.

Hırvatistan ile Sırbistan arasında oynanan turnuvanın ikinci gün maçı büyük bir heyecana sahne olmuştu. Normal süresi 73-73 berabere tamamlanan ve uzatmalara giden maçta kazananı bitime saniyeler kala yeni transferimiz Bogdan Bogdanovic'in attığı 3 sayılık basket belirledi. Takımına maçı kazandıran basketi atan Bogdanovic, ilk beş başladığı maçta 33:09 dakika sahada kaldı ve 8 sayı (1/5 iki sayı, 2/4 üç sayı), 3 ribaund, 3 asist, 2 top çalmalık performans sergiledi. Bir diğer ilk beş oyuncusu Nemanja Bjelica ise, 25:55 dakika sahada kalırken 15 sayı (2/6 iki sayı, 1/4 üç sayı, 8/10 serbest atış), 3 ribaund, 1 asistlik katkı verdi.

Hırvatistan cephesinde ise; Luka Zoric bençten gelerek 17:15 dakika sahada kaldı ve 13 sayı (5/6 iki sayı, 3/4 serbest atış), 1 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı. Eski Fenerbahçe Ülkerli Bojan Bogdanovic ise; ilk beş başladığı maçta 33:04 dakika sahada kalıp, 19 sayı (2/7 iki sayı, 5/8 üç sayı), 3 ribaund ile takımının en skorer ismi oldu.

10 Ağustos günü oynanan son gün maçlarında ise, Hırvatistan, Yunanistan'ı 68-66, Sırbistan ise Fransa'yı 79-69 mağlup etti. Sırbistan'ın Fransa'yı mağlup ederek turnuvanın kazananı olduğu maçta Nemanja Bjelica, bençten gelerek 26:59 dakika sahada kaldı ve 13 sayı (3/5 iki sayı, 2/5 üç sayı, 1/3 serbest atış), 8 ribaund ve 1 asistlik performans sergiledi. Bogdan Bogdanovic ise bu karşılaşmada forma giymedi. Hırvatistan'ın, Yunanistan ile oynadığı maçta da oyuncumuz Luka Zoric forma giymedi.

Pau Hazırlık Turnuvası sonucunda oluşan puan durumu şöyle:
Pau Turnuvası Puan Tablosu

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder